Nyheter

Så röstade de om konstgräset

Nyheter Det blev en märkbar förändring i omröstningen kring en konstgräsplan i Skillingaryd när frågan kom till kultur- och fritidsnämnden.

Genrebild på riktigt gräs. Foto: Per Bunnstad

Som vi berättade i går blev det en svängning från nej i arbetsutskottet till ja i nämnden.

Nej till en konstgräsplan röstade Jonas Rofors (C), Peter Olofsson (SD) och Jan Eric Victor (KD), Ja till frågan om en satsning på en konstgräsplan röstade Nadia Kilim (S), Michel Magnusson (S), Tommy Ottosson (S) och Lars Seger (M). Den senare hade i arbetsutskottet röstat emot förslaget men ändrade sig när frågan kom till nämnden.

• Bakgrund

Det var i maj ifjol som Socialdemokraterna inkom med en motion angående om att anlägga en fullstor konstgräsplan på Movalla. Det skulle i så fall bli kommunens andra konstgräsplan i full storlek då en redan finns i Vaggeryd.

Efter att motionen återremitterats en gång till kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott så avgjordes frågan under måndagens nämndsammanträde där dess rekommendation var att avslå motionen.

Man räknar med att kostnaden för att anlägga en ny konstgräsplan uppgår till cirka tio miljoner kronor, men att det beloppet kan justeras ner beroende på hur mycket bidrag som kan erhållas för projektet. Driften uppgår till cirka 200 000 kronor årligen.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att avgöra frågan om det blir en konstgräsplan i Skillingaryd eller ej.

Taggar

Dela


Läs mer

Skapa en fullstor konstgräsplan på Movalla
Två av tre vill inte ha konstgräsplan på Movalla IP
11-årige Natanael lämnade in förslag till politikerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *