Nyheter

SÅM har växt ur sitt kontor

Nyheter Vid förbundsdirektionens sammanträde i april fanns ett förslag gällande investeringsplan 2025-2027 med. Kontoret vid torget i Skillingaryd är för litet

Ett underdimensionerat kontor intill torget i Skillingaryd där SÅM inte har tillräckligt många kontorsplatser lyftes under april månads sammanträde. 

Delade kontorsrum är inte optimalt ur arbetsmiljöaspekt när nuvarande kontor omfattar cirka 300 kvadratmeter och efter uträkning bör dagens yta egentligen vara minst 500 kvadratmeter. 

En tillfällig lösning under året kommer att ordnas genom att ett externkontor hyrs i närheten av nuvarande kontor. Sammanträdet diskuterade också en långsiktig lösning så att kontorsverksamheten kan samordnas under ett och samma tak. 

Utredning pågår kring hur ett nytt kontor ska kunna anordnas och nybyggnation är ett av de alternativen som utreds. I investeringsplanen finns en post för investering i ny kontorslokal med för att påvisa behovet, men ingen faktisk kostnad är satt i planen. 

Om utredningen visar på ett behov av nybyggnation så kommer en sådan investering troligen hamna utanför investeringsplanen 2025-2027. 

I den totala investeringsplanen för 2025-2027 finns ett utrymme om 60 miljoner kronor och den årliga investeringspengen är därmed satt till 20 miljoner kronor. Förutom funderingar på lokallösning för kontoret i Skillingaryd finns anslutning av Hylte kommun, ombyggnation för tung trafik på återvinningscentralerna i Gislaved och Värnamo, Smålandsstenar och Gnosjö återvinningscentral ska få ett ansiktslyft samt nya sopkärl kopplat tillf fastighetsnära insamling till flerbostadshus planeras.

Taggar

Dela


4 reaktioner på SÅM har växt ur sitt kontor

Förstår inte varför delade kontor skulle vara ett problem. På de flesta arbetsplatser arbetar man antingen aktivitetsbaserat eller i landskap.

Personalen verkar vara extremt kräsen.

Hur mänga behöver vara anställda på kontoret, mer än de som kör soporna. Behövs inte fler än 5.

Ja baracker är ju den här kommunens specialitet så varför inte. I övrigt undrar man vad som gör att de tretton personer som anställdes från början inte räcker till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *