Nyheter

Skjutfältschefen: Begränsad framkomlighet på vägarna

Nyheter Cronqvist, chefen på Skillingaryds skjutfält, informerar om kommande övning

Under vecka 17, 18 och 19 genomförs militärövning i våra trakter.

Niclas Cronqvist, skjutfältschef, informerar:

– Det kommer vara begränsad framkomlighet på genomgående vägar. Hinder med många och stora fordon kan förekomma från och med i morgon till den 12 maj. Det kommer även genomföras övningar med lös ammunition, hundar och fordon kan förekomma under tidsperioden. Ändringar kan förekomma och dessa anslås senast 24 timmar före ny avlysning, berättar Cronqvist i ett meddelande till Skillingaryd.nu.

Samhällsinformation som är utskickad till kommunens invånare; 

Inom ramen för övningen kommer helikoptrar genomföra flygningar in över Skillingaryds övnings- och skjutfält. I området kring Bratteborg kommer övning med lågt flygande helikoptrar genomföras 2-4 maj. 1-5 maj förekommer många och stora militära transporter och trupprörelser påverka trafiken i kommunen och för att öka trafiksäkerheten sänks hastigheten till 40 kilometer i timman på en del vägar och militärpolis kommer finnas i området för att stötta i trafiken. Hastighetssänkning gäller delvis i Krängsberg, Jönköpingsvägen, Farstorpsvägen, Skillingaryd-Klevshult och Tofterydsvägen. Väg över Ovdaskog, Göransberg, förbi Båramoterminal och Smedjegatan kan vägen stängas av för norrgående trafik under övningen. Intill övningsfältet kan Tofterydsvägen behöva stängas av vid behov och Fastorpsvägen är avstängd 2-3 maj. 

Arkivbild från tidigare övning

Taggar

Dela


Läs mer

Aurora 23 kommer till bygden

6 reaktioner på Skjutfältschefen: Begränsad framkomlighet på vägarna

Det kan vara bra att ha ett skjutfält även skarpskjutning vid mobiliseringsövning och för civila skulle nog också behövas en övning eller förberedelse om det skulle bli allvar. Var ska man ta vägen när man hör grova smällar och flygplan i luften?

Kanske måste de ta sig dit också på något sätt och därifrån. Eller ska en en tung brigad bara växa upp ur jorden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *