Nyheter

Skolans mellanstadiebyggnad utryms

Nyheter Undervisning i de temporära lokalerna kommer att bedrivas från påsklovets slut tills att ersättningslokalerna är på plats vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd

Arkivbild

I ett tidigare beslut har barn och utbildningsnämnden beslutat att Hjortsjöskolans mellanstadiebyggnad skall utrymmas utifrån de hälsorisker som elever och personal exponeras för i samband med fuktskador och förekomst av mikrobiella organismer i byggnaden. Efter beslutet har skolan till hälften utrymts i skollokaler som finns på området och som bedömts vara funktionella.

– Under våren har skolhälsovården, företagshälsan och fastighetsenheten genomfört fördjupade analyser och vi vet nu mer om både byggnaden och hälsopåverkan för dem som vistas i lokalerna. Utifrån det vi nu har kunskap om i kombination med den nalkande våren, med högre utetemperaturer som också påverkar inomhusklimatet, ser vi det som rimligt att utrymma hela skolan redan nu. Hälsan måste alltid gå först och därför gör vi hellre för mycket än för litet, berättar Per-Erik Lorentzon, skolchef.

För att kunna utrymma skolan i sin helhet kommer de kvarvarande eleverna i årskurs 6 att delas upp på fyra grupper, i stället för fem. Under påsklovet kommer lokaler som normalt används till idrott och fritidshem att göras om till klassrum. Utöver detta kommer skolan att låna lokaler av Betelkyrkan och använda delar av högstadiet. Undervisning i de temporära lokalerna kommer att bedrivas från påsklovets slut tills att ersättningslokalerna är på plats.

Förvaltningen och skolan kommer göra allt för att verksamheten ska påverkas så lite som möjligt men en viss negativ påverkan kommer ändå att ske då skolan blir utspridd i många olika lokaler som inte är helt anpassade för undervisning i teoretiska ämnen.

Taggar

Dela


Läs mer

Hjortsjöskolan: Kommer utlovad byggstart hållas?

2 reaktioner på Skolans mellanstadiebyggnad utryms

Peter det är väl bara att begära ut bedömningen av skolan då den av all förmodan är offentlig.
Så slipper du att spekulera och kan då istället ser hur illa det är med byggnaden. Allt handlar om andra människors hälsa trodde du hade förstått det genom alla artiklar i denna tidning sedan tidigare.

Hade det inte varit bättre att lägga pengarna på att fixa fuktskadorna än att sätta baracker i stället?. Och var är fastighetsunderhåll på skolan?? Det kan ju inte komma som en blixt från klar himmel eller? Det är ju inte första gången som detta händer i kommunen. Är det ett sätt för att få bygga nytt var då så rakryggade att ni säger det. Men tittar man på Fenix så hjälpte det ju inte att bygga nytt heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *