Nyheter

Stödåtgärder till näringslivet presenteras

Nyheter Näringslivet i kommunen erbjuds kommunal hjälp med bland annat resursbyte och senare inbetalningar 

Johan Thorsell är kommunens nya näringslivschef

Som vi berättade i fredags planerade kommunen för stödpaket för situationen som råder. Nu har det lämnats mer information om vilka åtgärder som görs.

– Det är avgörande för Vaggeryds kommun att vi har ett fungerande näringsliv just nu, men även efter den allvarliga situation som vi är i. Vi som kommun måste göra vad vi kan för att stödja och stötta vårt näringsliv där det finns behov. Vi ska hjälpa till där vi kan, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas flera företag i kommunen på olika sätt. Vi tar frågan på största allvar och ser behovet av insatser och åtgärder. Vi jobbar aktivt med frågan om vad vi kan göra för vårt näringsliv och kommer löpande ha en dialog med företag och företagare om vilka behov som finns, säger näringslivschef Johan Thorsell.

Detta är stödåtgärderna till näringslivet i Vaggeryd kommun:

  1. Kommunen ger möjlighet att på begäran om anstånd senarelägga inbetalningar till Vaggeryds kommun, Vaggeryds Energi AB och Vaggeryd – Skillingaryds Bostads AB. Anståndsprövning görs av respektive organisation, kontaktuppgifter se faktura.
  2. Kommunen har en generös hållning till kortare betalningstider till leverantörer om behovet finns. Detta görs i dialog med respektive organisation.
  3. Kommunen skjuter upp tillsynsbesök som inte är nödvändiga och prioriterar istället verksamhetskritiska tillstånds- och tillsynsärenden.
  4. Kommunen kommer ta upp en dialog med företag som har pågående tillstånds- och tillsynsärenden och om önskemål finns kan de skjutas på framtiden.
  5. Kommunen kommer genomföra en enkätundersökning för att fånga in företagens fråge- och problemställningar. Kommunen tillgängliggör en person för att ledsaga företagen i den rådande situationen.
  6. Kommunen öppnar för dialog kring möjlighet till resursutbyte. Detta kan innebära att företag i utsatta näringsverksamheter kan låta sin personal bidra i kommunal verksamhet under en period

Det var i fredags vi berättade om stödåtgärder planerades. Artikeln kan läsas här

Taggar

Dela


1 reaktion på Stödåtgärder till näringslivet presenteras

Finns det något stöd till pensionärer, försvann 1250 kr denna måmadsutbetalning pga börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *