Nyheter

Svarar på interpellation efter sommaren

Nyheter Vi berättade i fredags att S-gruppen lämnade in en interpellation gällande avsaknad av detaljplaner för skolorna i kommunen. Interpellationslämnaren får vänta med svar till efter sommaren meddelades under kommunfullmäktiges sammanträde i Folkets Hus i Vaggeryd. –  Vi kom överens om för sju år sedan att bygga en grundskola i Vaggeryd", säger Kenth Williamsson.

Exempel på en detaljplan.

Interpellationen som lämnades av Socialdemokraterna under måndagskvällens kommunfullmäktige presenterades av Kenth Williamsson (S); 

– Vi har skrivit en interpellation för att vi har svårt att få fram detaljplan för skolor. 2015 kom vi överens om att bygga grundskola i Vaggeryd. Tyvärr har vi ingen på plats idag. Svårt att få fram nya område gjorde att Magnus Dauhn tillsammans med oss andra socialdemokrater och sett över nya områden, bland andra Yggen här i Vaggeryd. Bara i Hjortsjöområdet är det tre olika paviljonger och det är inte bara detta som inte är det allra långsiktigt. När det gäller de nya skolplanen för Hjortsjöskolan och Götafors finns inga detaljplaner framme. Vi borde ha fram en detaljplan för hjortsjöskolan snarast. Hur länge dröjer det innan detaljplanen för dessa skolor är klara? När kan de starta? Vilka effekter kan det få om Götafors dröjer? Fler barn i vår kommun och vi vet hur det ser ut på Hjortsjöskolan idag. 

Interpellationen är ställd till kommunstyrelsens ordförande som tar vid i talarstolen.

– Den här kom till mig i fredags morgon och jag kommer att svara på detta i nästa fullmäktige. Tänk på att vara i ute i lite mer god tid om ni vill ha svar i kommande fullmäktige, konstaterar Gert Jonsson (M) och ber att få återkomma i september månads fullmäktige.

Här finns interpellationen i sin helhet att läsa

Taggar

Dela


1 reaktion på Svarar på interpellation efter sommaren

Alltså politiker, hur svårt kan det vara? Jag ser hela skoldebatten som ett enda stort misslyckande för er som förtroendevalda. Har ni så låga förhoppningar om kommunen att ni inte vågar satsa.
Jag tror så här: Det kommer aldrig att finnas ett perfekt läge för en skola. Områden byggs där barnfamiljer flyttar in. Lägg en skola borta vid västra strand. Blir fortfarande inte långt för de som bor på Torsbo exempelvis. Nu famnar ni i mörker och kommer inte till beslut. Snälla, få ut tummen och hitta en lösning. Är så vansinnigt trött på debatten och samtidigt se eleverna gå i en skola som påminner om en fattig kommun utan framtidstro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *