Nyheter

Svensson (SD): Bedragarna är snabba att anpassa sig…

Nyheter I dag är det tredje avsnittet ur ”Kvartalskollen” med våra politiker i kommunfullmäktige. Andra kvartalet gäller ny lag i Peru, klimatförändringar i Europa, bankernas åtgärdspaket för skydd mot bedrägerier och om den nya bashastigheten i kommunen  

Stig Svensson (SD)

Stig Svensson (SD) andre vice ordförande i kommunfullmäktige står för dagens kvartalskoll.

Globalt
Peru har skapat en lag som klassificerar transpersoner som psykiskt sjuka. Hur ser du på en sådan lag?

Om Peru önskar ha en sådan lag är det deras problem. Det är inget för oss. Däremot bör vi vara lite mer oroliga för vad som händer med transpersoner på närmre håll där islamismen har fått fäste, exempelvis i Palestina. Där skulle en transperson inte bli gammal.

Europa
Klimatförändringar hotar européernas hälsa visar en ny rapport. Hur ser du på det?

–  Klimatförändringarna är ett av nutidens största bluffar, där vi får betala stora kostnader för att dramer på CO2, ett ämne som är livsviktigt för vår natur. Lägg jobbet på de länder som verkligen ”skräpar ner” som exempelvis Kina, Indien…

Nationellt
Bankerna har föreslagit en rad åtgärder för att öka medborgarnas skydd mot bedrägerier. Hur ser du på åtgärdspaketet?

Välbehövligt, men eftersom bankerna tyvärr kommer allt längre från sina kunder har jag en oro för att det kommer att krångla till hanteringen. Bedragarna är snabba att anpassa sig så frågan är om det hjälper.

Kommunen
Ny bashastighet 40 km/h. Ska det fortsätta vara 30 km/h vid vissa områden i kommunen? Om ja, varför? Om nej, varför?

En bashastighet på 40 borde räcka, om vi samtidigt inför elektroniska skyltar där det behövs. Antalet olika hastighetszoner bör begränsas för att få bättre efterlevnad.  Detta fungerar bra hos våra grannkommuner, summerar Stig Svensson (SD) andre vice ordförande i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


1 reaktion på Svensson (SD): Bedragarna är snabba att anpassa sig…

Stig Svensson! Bra frågor du kommer med speciellt om hastighetsbegränsningar ett plus för höjda hastigheter på våra motorvägar. Klimatet som Svenska folket beskattas på alla områden, vart tar alla miljarder vägen? Ta bara ett exempel berg av plast påsar som flöt i haven långt ifrån våra gränser som vi blev beskattade av och ändå så får vi tillbaka oren luft från andra länder när de inte bry sig om det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *