Nyheter

Tilltänkta måltavlan själv inför rätta

Nyheter Den man som misstänks ha varit målet för det uppmärksammade bombdramat i Skillingaryd ifjol ställs under torsdagen inför rätta. Detta bland annat som misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Genrebild Henrik Skoglund

Det var i oktober 2022 som en man och en kvinna stoppades av polis i Skillingaryd. I parets bil hittades sprängämnen som misstänks ha varit avsedda för att skada en man i 35-årsåldern boendes på orten.

Nu ställs den tilltänkta måltavlan själv inför rätta. Detta då han själv ska hanterat sprängämnen som misstänks ha haft till syfte att användas vid brott. Mannen greps i november 2022 efter att ha hanterat ett kilo explosiva varor i en angränsande kommun.

Enligt stämningsansökan vidgår mannen vissa delar av händelseförloppet gällande åtalspunkten att han hanterat explosiva varor utan tillstånd. Han misstänks också för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Mannen ska enligt stämningsansökan ha kopplingar till en kriminell organisation. Bland bevisningen finns bland annat en spaningsfilm från polisen som visar när mannen lämnar sprängämnena på en plats i länet.

Rättegången hålls under torsdagen i Jönköpings tingsrätt.

Taggar

Dela


Läs mer

10 kilo dynamit skulle döda fem personer
Större polisinsats i Skillingaryd – misstänkt föremål säkrat av bombskyddet
Tilltänkt måltavla överklagar sin dom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *