Nyheter

Trafiksituationen i centrala Vaggeryd – nu återremiss

Nyheter En motion som avslogs av kommunstyrelsens arbetsutskott. Nu öppnar kommunstyrelsen upp (SD)-motionen med en återremiss. Mer underlag för kommande beslut behövs

Arkivfoto

– Vi återremitterar den här motionen. Den blev lite väl kantig från arbetsutskottet då vi avslog den här motionen tidigare. Motionens mening är att göra centrum mer trafikvänlig, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi vill även se ett kostnadsförslag. I tekniska nämnden föreslog man avslag men det finns ingen kostnadskalkyl med i handlingarna. Jag har kikat en del på motionen och vi intentionen ställer vi alla upp på. Men eftersom den är ganska bred skriven så känner vi att vi behöver komplettera ärendet för att hantera densamma, menar Kenth Williamsson (S).

Motionen inkom till kommunfullmäktige i höstas. Efter det har den varit på remiss hos tekniska nämnden som avslog motionen med hänvisning till att investeringsmedel saknas, men tycker att förslaget är bra. I januari kom ärendet på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord. Där föreslog man avslag på samma grunder som tekniska nämnden.

Nu vänder kommunstyrelsen och återremitterar ärendet för att få mer information och en kostnadskalkyl innan slutliga beskedet lämnas till kommunfullmäktige.

Motionen från (SD) finns att läsa här

Taggar

4 reaktioner på Trafiksituationen i centrala Vaggeryd – nu återremiss

Inte lätt när motionerna kommer från ”fel” parti, men skönt att det finns dom som vaknar till trots detta.

Det bästa hade ändå vart att få bort all trafik från centrum, allting ligger ju ändå så nära så man får ju nästan skämmas för att man tar bilen!

Den blev lite väl kantig säger Gert…..Jag tror snarare att motionen kom ifrån fel parti. Tänk om alla kan vara vuxna i rummet, det finns nog bra motioner från alla partier. Bra att folk vaknar till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *