Nyheter

Utlovad städning av fastighet kom av sig

Nyheter Vi har tidigare berättar om den fastighetsägare i Vaggeryd där miljö- och byggförvaltning fick in ett klagomål på i november. I mars månad berättade politikerna att ägaren börjat städa och återremitterade därför ärendet. Nu har fastighetsägaren till den 30 maj på sig…

Fastighetsägaren har ett upplag av bland annat byggmaterial och byggställningar på tomt utmed Jönköpingsvägen i Vaggeryd. Sanktionsavgift skulle utdelas då man inte har haft lov att sätta dit containrar. När den ovårdade tomten var uppe hos politikerna i mars månad hade ägaren börjat städa och därför återremitterades ärendet. Ett flertal läsare har därefter hört av sig till redaktionen att inte städats på platsen och ett besök för en vecka sedan såg det ut som sist… Vad händer, frågade vi miljö- och byggnämndens ordförande Magnus Dauhn (S); 

– Bostadstomten har varit föremål för ett flertal kontakter och diskussioner. När det gäller byggmaterial så är det endast tillåtet att förvara det som krävs för den aktuella fastighetens behov. 

– Vi accepterar inte att företaget använder tomten som upplag och företaget har fått föreläggande om detta och det finns inget tillstånd att använda fastigheten som upplag. 

Tillsyn har gjorts av förvaltningen den senaste tiden och sist var ärendet uppe i miljö- och byggnämndens beredning den 2 maj. 

– Naturligtvis ska man hålla sig till lagar och miljökrav samt hålla sin tomt i vårdat skick. När vi senast gav föreläggande gällde det bland annat byggbodar som fanns inom fastigheten. De har försvunnit och viss städning hade påbörjats. Därför ansåg nämnden att man kunde ge företaget en chans att återställa allt. 

– Det har nu inte skett och man har till nästa nämndsammanträde, den 30 maj, på sig att städa av hela fastigheten. Då tas vi eventuellt beslut om sanktionsåtgärder om inte tomten är städad, säger Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Taggar

Dela


Läs mer

Klagomål på ovårdad tomt: Återremitterat då ägaren börjat städa

3 reaktioner på Utlovad städning av fastighet kom av sig

Eventuell sanktionsavgift? Är det inte uppstädat och klart till den sista maj borde väl vara självklart med en sanktionsavgift.

Den här fastigheten är en skam för Vaggeryd!

Riktigt uselt skick på huset, trasiga fönster med mera.

Behöver en rejäl upprustning!

Varför ska fastighetsägaren få nästan en månad på sig att städa upp igen? Är inte trevligt för grannar runt omkring att det ser ut som det gör. Han kan ju be sina anställda de som bor i huset att hjälpa till med städningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *