Nyheter

Utredaren: Movalla bör återgå i kommunal drift

Nyheter Nu är utredningen rörande driften av kommunens två idrottsplatser klar. I den slår utredaren Stephan Lund fast att Movalla IP bör återgå till kommunal drift. Nu äskar kultur- och fritidsnämnden 400 000 i driftmedel för att skapa förutsättningar för detta.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Utredningen som Stephan Lund gjort grundar sig på tidigare utredningar, samtal med styrelser, förvaltning samt kommunala representanter. Han skriver att något entydigt och helt avgörande råd kan inte ges då osäkerhetsfaktorerna är många och svåra att överblicka, men att han rekommenderar att det snarast startas en process för att övergå till helt kommunal drift av Movalla.

LÄS MER:  Inget avgörande i frågan om idrottsplatserna

Nu har kultur- och fritidsnämnden av kommunstyrelsen äskat 400 000 kronor i driftmedel.
– Förslaget är att Movalla ska övergå i kommunal drift och för att skapa förutsättningar för övertagande äskar 400 000 kronor i driftmedel. Nu går det vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Nadira Kilim (S).

Inget förändras för Vaggeryds IP

Frågan var uppe på agendan i nämnden redan i höstas, men då kunde man inte enas om vad man skulle besluta, utan återremitterade ärendet till arbetsutskottet.

Vaggeryds IP föreslås dock att fortsatt drivas i föreningsform. Stephan Lund skriver dock i sin utredning att man bör säkerställa att samrådsmöten mellan kommunen och styrelse sker regelbundet. Han skriver också att man bör säkerställa att gemensamma utbildningsplaner sker för samtlig personal för båda anläggningarna framöver.

 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Utredaren: Movalla bör återgå i kommunal drift

Jag tror inte detta blir någon större skillnad för det tar tid att rätta till när inget underhåll gjorts tyvärr. Jag har försökt att få in mer kapital så alla omklädningsrum kan bli klara samtidigt och är fortfarande tveksam om det blir så, är många lag som är där året runt. SIS är värd bättre förutsättningar. Nu går det vidare mot en kommunalisering som kommer kosta massvis, precis som Vaggeryds IP gjorde när det rustades upp. Men beslutet är taget helt utan att någon riks- konsekvensanalys gjorts. Kommer SIS att klara dubbelt upp i hyra som liknande klubbar betalar? Jag har sett en hel del idrottsplatser genom åren runtom i Småland och de som är mest välskötta är samtliga föreningsdrivna. Men nu får ju Movallas senaste styrelser som de vill men är tveksam till att det blir bättre.

Om detta nu blir verklighet får vi be till högre makter att kommunen inte gör som med alla sina andra kommunala fastigheter. All eloge till Movalla IP och SIS som med nöd och näppe och minimalt stöd gjort allt i sin makt för att förbättra och åtgärda de brister som finns.

Styrelsen har gjort ett bra jobb med tanke på den skrala kommunpengen. Bra att kommunen tar över så att Movalla får den omvårdnad den behöver

Jag hävdar forfarande att om detta ska vara seriöst, så måste andra alternativ också utredas.
Stephan Lunds utredning ger vid handen att det är högst tveksamt om detta är det bästa alternativet.
Vi måste vara noga när våra skattepengar spenderas.

Bra. Det är sorgligt att se hur hela Movalla förfaller. Ingen vacker syn längre. Ska man ha en anläggning så ska det skötas om både på in och utsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *