Nyheter

Vad blev det med namninsamlingen?

Nyheter Idag för två år sedan gick Ted Engdahl över torget mot Skillingehus för att lämna över 900 namn i protest mot att kommunen ska konkurrera med ortens krögare och bygga restaurang i nya Mejeribyggnaden

Arkivfoto; Vi följde med Ted när han gick till kommunens styrande för två år sedan

Under sommaren för två år sedan samlade krögare i kommunen in protestlistor mot den kommande restaurangdelen på Mejeritomten i Skillingaryd. Men vad har hänt sedan dess?

Vi har fått en liten pratstund med Ted Engdahl på Teds smörgåsbutik i Skillingaryd som idag för två år sedan lämnade över protestlistorna till kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M).

– Vi har haft diskussioner under tiden, det är stort och komplex jobb där inne, så politikerna har nog kommit på det att det inte kan drivas privat. Det handlar om specialmat till olika boende med tre olika sorters konsistens. När man paketerar matlådorna ska dessa hålla i sju dagar och den maskinen kostar 125 000 kronor att köpa in samt att restaurangen ska ha tre olika miljöcertifieringar. De investeringar som kräver detta arbete kan man inte tjäna in under en upphandlingsperiod. Då blir det ett kommunägt kök med andra ord, säger Ted.

Kommunstyrelsens ordförande hälsar att frågan kommer upp i arbetsutskott under nästkommande vecka.

Artikeln som publicerades 2017-08-21 finns att läsa här

Var namnlistorna tog vägen förtäljer dock inte historien.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vad blev det med namninsamlingen?

Namninsamlingen kanske borde vara arkiverad men sedan ett år och 364 dagar sedan hamnade dom av misstag i dokumetförstöraren.
Det är vad jag tror.
Men jag har ofta fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *