Nyheter

Vändningen: Det kan bli konstgräs på Movalla

Nyheter Motionen om en konstgräsplan på Movalla såg ut att avslås. Men efter kultur- och fritidsnämndens möte under måndagen så lever frågan vidare.

Genrebild. Foto: Per Bunnstad

Det var i maj ifjol som Socialdemokraterna inkom med en motion angående om att anlägga en fullstor konstgräsplan på Movalla. Det skulle i så fall bli kommunens andra konstgräsplan i full storlek då en redan finns i Vaggeryd.

Efter att motionen återremitterats en gång till kultur- och fritidsförvaltningens arbetsutskott så avgjordes frågan under måndagens nämndsammanträde där deras rekommendation var att avslå motionen. Bland annat med anledning av att planen i Vaggeryd snart kan behöva en uppfräschning.

Det är inte ofta ett beslut går emot ett förslag. Men under gårdagen hände det då man i nämnden beslutade att säga ja till motionen.

Man räknar med att kostnaden för att anlägga en ny konstgräsplan uppgår till cirka tio miljoner kronor, men att det beloppet kan justeras ner beroende på hur mycket bidrag som kan erhållas för projektet. Driften uppgår till cirka 200 000 kronor årligen.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att avgöra frågan om det blir en konstgräsplan i Skillingaryd eller ej.

 

Taggar

Dela


Läs mer

Skapa en fullstor konstgräsplan på Movalla
Två av tre vill inte ha konstgräsplan på Movalla IP
11-årige Natanael lämnade in förslag till politikerna

6 reaktioner på Vändningen: Det kan bli konstgräs på Movalla

Bra! Satsa på våra ungdomar. Finns alltid enligt somliga viktigare behov inom skola med mera, men vi måste också klara av att skapa bra förutsättningar för ungdomen utanför skoltid.

Men saknar kommentar från M och då framför allt Lars Seger som vad jag förstått tycker att det är en onödig satsning?

Redaktionen tillägger: https://skillingaryd.nu/nyheter/sa-rostade-de-om-konstgraset/
Här framgår det att Lars Seger röstade ja till motionen

Jättebra med konstgräsplan men tänker ni på dem som håller på med en annan sport på vintern. Ska de behöva välja bort en sport nu när de ska träna fotboll på vintern. Tycker det är bra att ungdomar har flera sporter att utöva. Tror risken finns att alla förlorade på om det ska tränas fotboll året runt och sedan finns ju frågan om tillgången på omklädningsrum är ju rätt fullbelagt på Movalla på vintern…

Tio miljoner – de behövs nog bättre till upprustning av våra skolor, om vi ska tänka på barn och ungdomar.

Vore mycket välkommet och efterlängtat! Känns som SIS fotboll är på rejäl frammarsch och detta skulle definitivt gynna föreningen där det kryllar av spelare som skulle utvecklas ännu mer och framförallt kunna erbjudas ännu mer fina träningsmöjligheter! Dags att ta ett vettigt beslut som skulle betyda väldigt mycket för hela Skillingaryd i slutändan!

Det hade varit så värdefullt för alla fotbollsspelande barn och ungdomar i kommunen att även få en konstgräsplan i Skillingaryd. Se på andra närliggande kommuner där konstgräsplaner är ett viktigt inslag för att hålla igång fotbollsträning året runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *