Nyheter

Vill införa tomtkö

Nyheter När bostadsförsörjningsprogrammet fanns hos kommunstyrelsens arbetsutskott var ”inrätta en tomtkö” ett av förslagen.

Tomtkö kanske hade varit önskvärt hos många? Arkivbild

Vid varje mandatperiod ska ett bostadsförsörjningsprogram antas. Syftet med det är att belysa behovet av bostäder i kommunen. Nu har bostadsförsörjningsprogrammet varit på internremiss hos kommunens ledningsgrupp samt kommunala bolag och partigrupperna. Vid kommunstyrelsens arbetsutskott har man nu startat diskussionen om att anta programmet.

– Socialdemokraterna önskade att man skulle inrätta en tomtkö och vi diskuterade för- och nackdelar med det. Vi ska återkomma senare i höst om det blir så och hur den kommer att formuleras. Vi ska också se över var fjärrvärmen ska dras in. Vi tycker att det är givet med fjärrvärme i skolor men i enfamiljshus kanske det inte är försvarbart, menar Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– När det gäller våra synpunkter på tomtkö är vi nöjda med att få med den på något vis. Vi tycker det är bra om man utreder vidare hur man vill göra med en tomtkö, kommenterar Kenth Williamsson (S).

Handlingsplanen ska nu göras klar för bostadsförsörjningen fram till 2022 och den ska senare vidare in i översiktsplanen.

Taggar

Dela


Läs mer

21 tomter släpps

1 reaktion på Vill införa tomtkö

Någon form av tomtkö vore nog lämpligt, det kan inte vara mening att husföretag bokar en massa tomter och göra vinst på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *