Bandy

Förlust för WIK i derbypremiären: ”Helt slutkörda”

Bandy Det blev förlust med 2–5 för Waggeryd i dagens premiärmatch mot Månsarp. – Matchen var inte helt optimal från vår sida, säger tränaren Rasmus Rudolfsson.

Månsarp tog ledningen med både 1–0 och 2–0 i dagens bandypremiär i division 2 på Råslätts IP i Jönköping. 2–0 till hemmalaget var också ställningen i halvlek. Då ska noteras att Månsarp också missade en straff.
– Vi möter ett Månsarp som kommer ut bra och vi får inte till vårt försvarsspel de första 20–25 minuterna. Det slutar med att vi går på pumpen och vi är helt slutkörda egentligen efter 25 minuter.

Waggeryd blev av med en spelare alldeles i början som tvingades utgå. Rudolfsson vill dock inte använda det som någon ursäkt.
– Vi fick rulla på så gott vi kunde och Månsarp spelade jättefin bandy och rullade runt bra. Jag tycker sen att vi stabiliserar upp försvaret, men skapar egentligen ingenting själva. Vi har ett vasst läge där deras målvakt gör en kanonräddning.

I den andra halvlekens 14:e minut kunde Waggeryd reducera genom Mattias Nilsson på passning från Viktor Hjelm. Men på drygt två minuter senare i halvleken kunde Månsarp dra ifrån till 4–1.
– Jag tycker vi startar riktigt bra och kom ut taggade. Jag tycker vi rullar upp dem ungefär en kvart in inhalvleken. Sen kommer Månsarp tillbaka och tar taktpinnen och det märks att vi inte riktigt är där konditionsmässigt.

I slutet kom också 5–1-målet innan WIK i den 90:e minuten kunde reducera på hörna genom Anton Ljung.

5–2 till Månsarp blev också slutresultatet.

Rasmus Rudolfsson lyfter fram målvakten Patrik Josephsson som han tycker stod för en bra insats idag.
– Även fast han släpper in fem baljor så står han för skarpa räddningar.

Härnäst väntar Tranås hemma för WIK nästa fredag.
– Jag ska hem och analysera lite och försöka lägga upp taktiken inför nästa match. Det är egentligen bara att bryta ihop och komma igen.

Tränaren hoppas också på svalare väder.
– Isen är lite tunn. Men jag hoppas vi kan träna på måndag. Vi behöver vara på stor is för att träna in ytorna.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *