Bandy

WIK siktar mot toppen

Bandy Ikväll är det bandypremiär och Waggeryds IK beger sig till Råslätts IP där Månsarp står för motståndet. – Vi ska försöka bli ett lite mer spelförande lag som ska höra till toppen av division 2. Det är väl målsättningen, säger tränaren Rasmus Rudolfsson om vad vi ska förvänta oss av hans lag i år.

Foto: Per Bunnstad

Förra säsongen ställdes in innan den ens hann att börja på grund av pandemin. Säsongen dessförinnan placerade sig Waggeryd trea i smålandstvåan.
– Jag har en förhoppning om att vi ska kunna fortsätta bygga lite på det vi började med det året jag tog över, för två år sen, säger tränaren Rasmus Rudolfsson till Skillingaryd.nu.

Han utvecklar vad det är han vill att de ska bygga vidare på.
– Vi ska försöka bli ett lite mer spelförande lag som ska höra till toppen av division 2. Det är väl målsättningen.
– Vi visade prov på det redan i matchen mot Åby (träningsmatch) att vi kan äga lite boll. Men det finns fortfarande mycket att slipa på, men grunden börjar väl sitta, ett gemensamt tänk i hela truppen som jag tror kan vara bra.

Han berättar att laget står för en offensiv bandy.
– Det blir nästan lite för offensiv bandy ibland för att en tränare ska vara nöjd alla dagar, säger han och skrattar.

Jönköping storfavoriter

Men att vinna serien blir svårt. Jönköping, som valde att kliva av allsvenskt spel, har fått behålla stora delar av sin trupp.
– De har nog det bästa division 2-laget på papperet någonsin i år. Om det spelarmaterialet de har är med och spelar så ska de vinna serien. Det ska bli en kul styrkemätare att se vad vi kan sätta upp emot det.
– Men topp två-tre någonstans borde vara en rimlig målsättning för oss.

Just bredden är lite av Waggeryds svaghet den här säsongen. Man har inte en jättebred trupp.
– Kan vi hålla vissa nyckelspelare skade- och sjukfria så borde vi vara däruppe och kriga.

Förutom Jönköping så tror Rasmus Rudolfsson att kvällens premiärmotståndare Månsarp också kan vara med och slåss om topplaceringarna.

Rudolfsson pekar ut en rad nyckelspelare i sitt lag. Bland annat målvaktsduon.
– Defensivt har vi två bra målvakter i Patrik Josephsson och Kalle Lindblad.

Viktor Hjelm och Alexander Josefsson ska stå för grannlåten framåt.
– Det är de som är de stora poänggörarna. Casper Lilja Magnusson ligger bakom rätt mycket på mitten. Jonathan Bäckdahl är en stabil defensiv spelare.

I truppen finns också välmeriterade Hannes Karlsson som bland annat varit med och tagit Motala till elitserien. Karlsson kommer vara med i mån av tid.
– Det syns att det finns mycket bandy i den kroppen, konstaterar Rasmus Rudolfsson innan han fortsätter:– Det är egentligen samma stomme i truppen som det varit de senaste fyra-fem säsongerna. Sen finns det en del utropstecken som skulle kunna ta ett kliv framåt också. Men det får säsongen utvisa.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *