Basket

Storsatsar på basket i tv

Basket SVT storsatsar på basket – på både nationell och internationell nivå. De kommande åren kommer en rad stora mästerskap visas i SVT, och redan i vår blir det en satsning på de svenska basketligorna.

Binta Drammeh. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

– Vi ser att det finns ett stort och ökande intresse för basket hos framför allt den yngre publiken. Därför är vi jätteglada att ha säkrat de här rättigheterna i flera år framåt, säger Svt:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

2022 spelas damernas VM i Australien. 2023 spelas herrarnas VM i Indonesien, Japan och Filippinerna medan damernas EM spelas i Slovenien och Israel. 2025 spelas dubbla EM, både damer och herrar. Samtliga dessa mästerskap kommer att sändas i Svt.

– Basketmästerskapen är stora internationella evenemang med mängder av världsstjärnor på plats. Vi kommer erbjuda våra tv-tittare idrott på absolut högsta nivå, säger Svt:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Utöver mästerskapen har Svt säkrat rättigheterna till både dam- och herrlandslagets VM-kvalmatcher samt herrarnas kvalmatcher till EM 2025.

Men det blir inte bara landslagsbasket i Svt. Från och med slutet av januari 2022 kommer tio matcher från damernas och herrarnas basketligor att visas i Svt:s kanaler, och senare i vår är det dags för SM-finaler för både damer och herrar.

– Basket är den mest jämställda sporten i Sverige, så även ur det perspektivet passar sporten perfekt hos oss i Svt, som är världsledande på en jämställd sportbevakning, säger Svt:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Kommande basketsändningar i Svt:
26 januari 2022: premiär basketligan i Svt
25 februari 2022: Kroatien-Sverige, VM-kval herrar
28 februari 2022: Sverige-Kroatien, VM-kval herrar
April 2022: SM-finaler damer
Maj 2022: SM-finaler herrar
30 juni 2022: Finland-Sverige, VM-kval herrar
3 juli 2022: Sverige-Slovenien, VM-kval herrar

Kommande basketmästerskap Svt:
September-oktober 2022: VM damer, Australien
Augusti-september 2023: VM herrar, Indonesien, Japan och Filippinerna
2023: EM damer, Slovenien och Israel
2025: EM damer och herrar

Taggar
SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *