Bowling

Leo Johansson och Mats Rosqvist får utmärkelser

Leo Johansson och Mats Rosqvist får utmärkelser

Bowling Utmärkelsen för idrottsliga prestationer i Vaggeryds kommun tilldelas 2022 två idrottare, Leo Johansson och Mats Rosqvist.

Leo Johansson och Mats Roskvist. Pressbilder

Vaggeryds kommun har tidigare uppmärksammat Leo för prestationer inom skididrotten.

2017 inom disciplinerna rullskidor och 2018 för längdskidor med önskan om fortsatta framgångar i skidspåren och med siktet inställt på framtida världscup- och VM- tävlingar.

Sedan dess har Leo i december 2021 blivit uttagen i Sveriges trupp till OS i Peking 2022. Och vid U-23-VM 2022 tog Leo silver i 15 kilometer klassisk stil.

Prestationer där kultur- och fritidsnämnden särskilt vill uppmärksamma den disciplin, målmedvetenhet och ansträngning som döljer sig bakom framgångarna. Leo som kommer från Skillingaryd har tidigare varit aktiv inom Skillingaryds Frisksportklubb och tävlar idag för Falun-Borlänge SK.

Leos resultat och prestationer gör honom till en förebild för unga och en sann ambassadör för Vaggeryds kommun.

Mats Rosqvist
Bowlaren Mats Rosqvist, Skillingaryds IS har under 2022 tagit SM-guld i klassen herrar B 51–64.

Mats vinst handlar om en individuell prestation som sätter SIS bowling på kartan och placerar prestationen bland svenska bowlare som vunnit SM sedan första Svenska Mästerskapet år 1931.

– Det är med glädje som vi ser att en lokal bowlingklubb bidragit till att en person nått hela vägen till svensk mästare. Något som kan inspirera andra i en sport som välkomnar alla åldrar och som kan utövas såväl individuellt som i lag. Vi önskar Mats lycka till i den fortsatta karriären, noteras från kultur- och fritidsnämnden.

Om utmärkelsen
Utmärkelsen ges för idrottsliga prestationen SM-guld eller högre som VM-, EM- och OS-guld. Kultur- och fritidsnämnden har även möjlighet att ge utmärkelsen för andra idrottsmässiga prestationer utöver mästerskap sanktionerade av Riksidrottsförbundet om nämnden finner den idrottsmässiga prestationen värd att uppmärksammas.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *