Boxning

Alexiusson mästare i nordiska mästerskapen

Boxning Under helgen har nordiska mästerskapen i boxning avgjorts på Island. Agnes Alexiusson från Värnamo vann 60-kilosklassen och kan för första gången titulera sig nordisk mästarinna.

Agnes Alexiusson (t.h) och silvermedaljören Anna Viantie. Foto: Privat

Boxare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island på plats på vulkanön för att tävla i nordiska mästerskapen. Agnes Alexiusson, Värnamo Boxningsklubb, tävlade i 60-kilosklassen och vann finalen där och kan nu titulera sig nordisk mästarinnan. Detta med en 5 – 0-seger i direktfinalen mot finskan Anna Viantie.
– Det kändes som en stabil seger, säger Agnes Alexiusson till Värnamo.nu.

Hon berättar att hennes boxning blev bättre och bättre under matchens gång.

– Jag kom inte riktigt in på min distans i första ronden, men jag vann och kände att jag kunde lägga i en växel till i andra. Då kunde jag släppa slagen lite mer och jobba in och ut.

För första gången kan hon titulera sig nordisk mästarinna.
– Det är alltid kul att få de här titlarna. Jag har faktiskt ingen seniortitel i nordiska mästerskapen, så det är klart att det är roligt och ger en boost för framtiden.

Men det stora målet ligger drygt två år framåt i tiden.
– Det är en ny OS-satsning igång. Det är bara två år kvar nu liksom och det är knappt värt att ens tänka efter på det, säger hon och skrattar.

Nästa turnering för Agnes Alexiusson går av stapeln i Finland i april innan det blir VM i maj. VM går detta år i Turkiet.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *