Boxning

Två silver till VBK

Boxning Värnamoboxare skördade medaljframgångar vid internationell stortävling.

Olle Skoog och Jacob Andersson boxade hem medaljer till Värnamo vid helgens tävlingar. Pressbild: Värnamo BK

Värnamo Boxningsklubb deltog i helgen i den internationella Nordic Cup Box Open-turneringen i Göteborg.

146 boxare vägde in till turneringen som är öppet för klubbar i hela Sverige och andra länder. Klubben deltog med två boxare som plockade med sig varsitt silver.

Först ut i semifinal var Olle Skoog, ungdom 63 kilo, mot motståndare Omar Al Hassan från Göteborg. Olle kontrollerade matchen och säkrade domarsiffrorna 3–0 till sin favör.

Sedan var det dags för Jacob Andersson i sin semifinal, ungdom 54 kilo, mot motståndare Adil Uzakbayev från Kazakstan. Även här var det en disciplinerad fight där Jacob styrde matchen och säkrade domarsiffrorna 3-0 till sin favör.

På söndagen var det dags för finalmatcher där båda boxarna ställdes mot tufft motstånd.

Först ut var Olle Skoog mot Mohammad Rasoul från Borås. Det blev förlust med delade domarsiffror 2–1 till motståndarens fördel. Det var en jämn match som lika väl hade kunnat sluta till Olles favör.

Sedan var det dags för Jacob Andersson som ställdes mot ytterligare en rutinerad boxare från Kazakstan, Aidos Maksut, med över 50 matcher i bagaget. Det blev en tuff fight där motståndaren segrade med siffrorna 3–0.

– En stark insats av dessa två boxare från Värnamo som vi säkerligen kommer se mer utav i framtiden, skriver representanter för Värnamo BK i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *