Brottning

Guld och silver till brottarna

Brottning Värnamo Brottarklubb har i helgen varit på tvådagarstävlingen FT-Cupen i Falköping och det bli vet guld och ett silver.

Bakre raden från vänster: Mohammed El-Nagar, Oliver Issal, Elias Kenneryd och Denny Chjan. Främre raden från vänster: Lukas Issal, Ruben Stråkeved och Isak Johansson. Oskar Hjelm och Adam El-Nagar saknas på bilden.

557 deltagare från Sverige, Norge och Danmark deltog och det tävlades i alla klasser från minsta åldern för pojkar/tjejer upp till seniorer.

VBK deltog med nio brottare och bäst gick det för Elias Kenneryd i seniorer 97 kg som tog guld och Lukas Issal i pojk 38 kg som tog ett silver.

• GR 9 30 kg, 5 deltagare
Adam El-Nagar
Adam var yngst bland VBK-brottarna denna helg och i dessa åldrar brottas man numera utan utslagning och alltid i en jämn viktgrupp på maxi malt fem brottare där alla möter alla.
Adam fick gå fyra stenhårda matcher och vann en och förlorade tre men visade upp en härlig kämparglöd genom hela tävlingen.

• GR 14 38 kg, 23 deltagare
Lukas Issal
Lukas är i år något i brottarvärlden som kallas ”förstaårspojk” och kommer detta året att stöta på både ett och två år äldre brottare, vilket oftast innebär att man mest agerar kastdocka år de mer rutinerade brottarna.
Detta var dock inget Lukas tänkte gå med på utan han körde på i sin vanliga stil helt respektlöst och med en enorm kämparglöd. Segrarna radades upp och det mot en del riktigt bra brottare och helt plötsligt var han framme vid en final! I finalen mot Salavat Abubakarov från Alvesta BK blev det dock tvärstopp för Lukas som hade bränt sitt krut fullständigt i fem tuffa matcher innan och Lukas förlorade på fall.
Dock en superinsats av Lukas som tar ett silver i denna mycket prestigefyllda tävling!

• GR 14 41 kg, 18 deltagare
Ruben Stråkeved
Ruben fick en tuff lottning i båda sina första matcher och var tvungen att prestera på max för att gå vidare.
I första matchen visade det sig att det var slutsegraren i klassen som Ruben fick möta, William Ekeroth från BK Orion Karlstad. Ruben hade inte mycket att säga till om mot William som dominerade alla sina matcher fram till finalen där han fick slita hårt men till slut vann.
I sin andra match så gällde seger för att inte åka ut och det kunde gått hur som helst i den matchen men tyvärr förlorade Ruben med uddapoängen vid full tid och blev utslagen.

• GR 14 44 kg, 18 deltagare
Isak Johansson
Isak började tävlingen på ett bra sätt och gjorde en hel del fina kast och tog hem två rätt enkla segrar innan han sprang på en plump i protokollet och förlorade på poäng i sin tredje match.
I fjärde matchen väntade en motståndare som Isak har haft väldigt svårt för innan, Tural Binnatov. Det blev en kort match där Tural var skoningslös mot Isak och vann på fall.

• GR 14 57 kg, 13 deltagare
Mohammed El-Nagar
”Hamode” gick tre tuffa matcher som slutade med en vinst och två förluster och hade med lite mer fokus kunnat gå segrande ur alla tre. Hamode brottades stundtals väldigt bra men är lite ojämn och gör en del enkla misstag, vilket man inte har råd med mot bra motståndare.

• GR 17 45 kg, 8 deltagare
Oliver Issal
Oliver lottades mot de två på pappret bästa brottarna i sina matcher och det var även dem han ville möta. Förberedelserna på tävlingen helgen innan mot tyngre och mycket bra brottare pekade på att allt skulle fortsätta gå framåt för Oliver i hans utveckling men så blev det inte alls.
Två superkorta matcher där Oliver kommer in helt snett i matcherna och rullas ut i den ena och direkt fastnar i ett fall i den andra. Extremt frustrerande men lärorikt för Oliver då det bara finns en växel direkt från start i sådana här tävlingar och det är högsta möjliga!

• GR17 60 kg, 10 deltagare
Denny Chjan
Denny brottas sitt första år som ungdom i en viktklass som nästan bara innehåller äldre motstånd och gör det väldigt bra och får gå tre matcher + en bronsmatch som han tyvärr förlorar.

• GR 82 kg, 6 deltagare
Oskar Hjelm
Oskar går två matcher men förlorar båda i seniorklassen för herrar. I första matchen blir det ett riktigt ställningskrig och poängsnålt där det till slut blir förlust med 2–3 vid full tid.
I Oskars andra match blir det tuffare och han hamnar snabbt i underläge och får jaga men fastnar istället och förlorar på fall och blir utslagen.

• GR 97 kg, 3 deltagare
Elias Kenneryd
Elias är med på FT-cupen som en förberedelse inför Junior-SM nästa helg och fick gå två matcher som båda slutade med vinst och ett guld till Elias.
Lite roligt var att Elias motståndare i andra matchen var en pappa till en grabb som börjat brottas och som då bestämt sig för att testa på brottning på tävling för att veta vad det innebär och då helt utan erfarenhet!
Han hade tur att inte Elias drog iväg honom i ett ”kryss” kan jag säga…

Tränare för helgen var Lars Johansson och Emil Hjelm.

David Issal

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *