Brottning

Kanoninsatser av brottarna

Brottning Tre guld, ett brons, en femteplats och en sjätteplats kammades hem när mästarnas mästare skulle utses på ”Glentons” i Broby och Sösdala i helgen. Norra Svensson gjorde exempelvis comeback och det med framgång.

Nora Svensson tillbaka och framgångar direkt.

Tävlingen skiljer sig från andra tävlingar på så sätt att man måste anmäla sig för att sedan bli uttagen.Till tävlingen kan vem som helst från Sverige, Norge, Danmark och Finland anmäla sig men bara de tio brottare (eller 7 när det gäller tjejerna som tävlar i Sösdala) som gått bäst under året blir uttagna till att delta.
Därefter möter alla varandra i respektive viktklass och ingen kan bli utslagen.

Lukas Issal tävlade i knatte 38 kg och krönte sitt fantastiska brottarår med att gå obesegrad från Glentons. Lukas radade upp fem raka segrar utan att brottas helt övertygande enligt tränarna Joakim ”Jocke” Johansson och Lasse Johansson men höll ändå ihop det. Sveriges bäste brottare i knatte 38 kg 2018 är från Värnamo BK och heter Lukas Issal.

Ruben Stråkeved gick i pojk 38 kg och bara att bli uttagen till Glentons som förstaårspojk är en bedrift. Ruben slutade på en sjätteplats efter tre segrar och fem förluster där Rubens sista seger mot duktige Hjalmar Sandin från Sandvikens BK gav mersmak inför nästa år.

Isak Johansson var uttagen till att tävla i pojk 41 kg och slutade på en femteplats. Isak vann två matcher och förlorade fem, men brottades som vanligt väldigt tekniskt och hade Isak haft marginalerna mer på sin sida hade han tagit ytterligare någon skalp.

Oliver Issal gick i pojk 44 kg som var ett riktigt getingbo med bra brottare. Oliver har i år gått från klarhet till klarhet i sin brottning och det har bara varit en tidsfråga innan resultaten skulle komma och som det gjorde. Nio stenhårda matcher genomfördes där Oliver vann sex och förlorade tre. Han var i ledning i två av sina förluster med 40 sekunder kvar. Den fina insatsen belönades med ett brons och en fantastiskt glad Oliver.

Denny Chang tävlade i pojk 62 kg och var totalt överlägsen från början till slut. Denny har vunnit i princip allt i år som sistaårspojk och det ska bli mycket intressant att se om han blir lika dominant som junior efter nyår.

Efter fem raka segrar var ytterligare ett guld bärgat för Värnamo Brottarklubb.
Nora Svensson tävlade i Kvinnor U 65 kg. Efter en tids skador blev det en lyckad comeback för Nora. I sin första match mötte Nora en tjej från Klippans BK och vann matchen på poäng 5–1. I andra matchen stod ÖIS för motståndet och där gick Nora segrande ur med 10–0 och fall. Nora brottades stabilt genom turneringen och det var hennes andra seger i Glentons mästarmöte.

Mycket nöjda tränare för denna helg var Joakim Johansson och Lars Johansson.

David Issal

Duktiga brottare från Värnamo. Från vänste: Denny Chang, Lukas Issal, Oliver Issal, Isak Johansson och Ruben Stråkeved.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *