Fotboll

Albion Ademi köps loss från Djurgården

Fotboll IFK Värnamo väljer att utnyttja möjligheten att köpa loss Albion Ademi från Djurgårdens IF.

Det innebär att spelaren lämnar blåränderna och övergår till de vita från Finnvedsvallen på permanent basis. Den flyfotade ytterforwarden har tecknat ett kontrakt med klubben som sträcker sig till 2026.

Den uppskattade dribblern har sedan tidigare tillhört bland annat IFK Mariehamn och FC Lahti innan han inför den här säsongen anslöt till oss på lån, från Djurgårdens IF. Så här långt har det blivit 26 framträdande för IFK Värnamo och den irrationelle ytterforwarden har noterats för tre mål och tre framspelningar. Hans toppnotering genom karriären finner vi säsongen 2020 då han på 22 framträdande svarade för 14 mål och tre framspelningar för IFK Mariehamn.

Albion har på ganska kort tid gjort sig känd för sin fart och teknik, vilket har varit väldigt uppskattat av publiken på Finnvedsvallen. Ett av de främsta minnena från i år är hans räd mot IF Elfsborg som resulterade i ett matchavgörande mål.

– Albion har sedan dag ett visat prov på en målmedvetenhet och en tydlig vilja till att visa vad han går för. Det är en spelare som passar väldigt väl in i den fotbollen vi bedriver och det är en spelare som bidrar med en tydlig x-faktor i att kunna slå ut sin motståndare. Det är en fin spelare och en bra person så jag är förstås nöjd över att vi nu får fortsätta se honom i våra färger, säger sportchefen Enes Ahmetovic

– Jag är väldigt glad och tacksam över att jag fick komma till IFK Värnamo och visa vad jag går för i allsvenskan. Vi har haft ett väldigt bra år både som lag och även jag själv personligen. Jag är nöjd med min tid här i Värnamo så här långt och jag hoppas att vi ska kunna få fler bra stunder tillsammans, säger Albion Ademi.

Albion Ademi. Foto: Jim Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *