Fotboll

Anvegård åter i landslaget

Fotboll Efter sommarens VM-brons för damlandslaget väntar nu första höstsamlingen med start på måndag i Göteborg, där premiärmatcher i nationsligan står på schemat. Noterbart är att Bredarydstjejen Anna Anvegård är tillbaka i landslaget.

Anna Anvegård från Bredaryd. Arkivbild

Jakten på en OS-plats 2024 inleds på hemmaplan mot Spanien 22 september och fortsätter borta mot Italien den 26 september. I dag har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat truppen till de två kommande matcherna.

Drygt tre veckor har gått sedan damlandslaget landade hem till Stockholm efter att ha säkrat en VM-bronsmedalj mot Australien dagarna före. Under onsdagen var det åter dags för presskonferens för förbundskapten Peter Gerhardsson, denna gång för att presentera truppen till de två kommande matcherna som väntar i Nations League – en turnering som också fungerar som Europas kvalspel till OS nästa sommar.

– Det väntar två viktiga stormatcher här i september, hemma mot Spanien och borta mot Italien. Det blir givetvis en intressant utmaning att direkt ställas mot världsmästarna i Spanien här i starten på vårt arbete att nå OS nästa år, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matchen mot Spanien, hemma på Gamla Ullevi, är i dagsläget utsåld. En häftig inramning väntar i Göteborg när nuvarande världsetta Sverige och världsmästaren Spanien möts 22 september.

– Vi ser så klart fram emot att åter få spela framför hemmapubliken på Gamla Ullevi. Att matchen i nuläget är utsåld är häftigt och tillsammans med publiken på plats hoppas jag vi kan få en minnesvärd kväll i Göteborg nästa fredag, säger Peter Gerhardsson.

Truppen som är uttagen är till stora delar lik den som representerade Sverige i VM. Rebecka Blomqvist och Fridolina Rolfö saknas på grund av skador. Även Stina Lennartsson, Caroline Seger och Olivia Schough saknas jämfört med i somras.

In i truppen kommer Josefine Rybrink, Amanda Nildén, Anna Anvegård, Julia Zigiotti Olme samt Rosa Kafaji.

– Det är givetvis tufft med skador i fotbollen, främst för spelarna själva, och jag hoppas att både Rebecka och Fridolina får en så bra och snabb väg tillbaka till planen som det bara är möjligt, säger Gerhardsson och fortsätter kommentera angående truppen:

– Det blir några förändringar men i stora drag kvarstår stommen från VM-truppen i somras. Vi har två riktigt viktiga matcher framför oss och ser därmed väldigt kortsiktigt här och nu. Vi behöver prestera direkt för att göra bra resultat och då inte så många matcher spelats sedan VM-slutet känner vi att det är rätt att bibehålla och bygga vidare utifrån den trupp som gjorde det väldigt bra i somras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *