Fotboll

Befäste serieledning

Fotboll Waggeryds IK vann mot Hovslätt hemma med 3–0 (1–0). – Vi gör en gedigen match utan att glänsa, säger tränaren Thomas Johansson.

Genrebild.

Efter att både Bredaryd Lanna och Gnosjö vunnit sina matcher var det upp till Waggeryds IK själva att befästa sin topplacering i fyran. Hemma väntade tiondeplacerade Hovslätt och det blev en tuff match. I första halvlekens sista minut tog WIK ledningen på straff genom Christofer Frisenette-Fich. I den 59:e minuten ökade Leo Babic på hemmalagets ledning och i den 72:a minuten fastställde Tim Björnberg slutresultatet 3–0 på hörna.

– Vi möter ett tufft spelande lag som gör det svårt för oss. Första halvleken är rätt jämn även om vi fick mål i slutet. Den andra halvleken fortsätter som första började, men de blir tröttare än oss och det känns som att vår tyngd ger utslag. Vi gör en gedigen match utan att glänsa. Sedan är det alltid skönt att hålla nollan och vi fick möjlighet att lufta alla spelare på bänken också. Det kan kännas svårt att få spelet att hålla ihop trots alla byten men det var bra att alla fick känna på spelet, säger WIK-tränaren Thomas Johansson efter matchen.

Hela laget får beröm för sina insatser i segern.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *