[25/28]

[26/28]

[27/28]

[28/28]

Det blev till slut seger med 2–1 (1–0) sedan avgörandet kommit i minut 89 genom Aldin Basic. I första halvlek gjorde Michael Kargbo 1–0 med 37 minuter spelat. Hemmalagets mål kom efter 79 minuter.

–  Målet för mig kunde inte varit vid en bättre tidpunkt. En tuff match och i serieledning. Så det känns underbart, kommenterar Aldin Basic till Värnamo.nu.

Positivt för IFK var förutom segern även att Lund överraskande förlorade mot Motala.

IFK:s inhoppare Kevin Karlsson Simola, Felix Wennergrund, Benjamin Lindblad och Aldin Basic gav alla energi till laget. Den senare hade bara varit på plan i ett par minuter när han gjorde 2–1.

– Mycket starka inhopp och även ett bra bakre försvar. Samtliga får dock godkänt, noterar IFK-tränaren Jonas Thern.

Lite oväntat var Oskarshamn mer spelförande. Man dominerade mittfältet och det är ovanligt att lag gör det mot IFK.
– Vi hade också det tufft att spela på konstgräset även om vi inte borde ha det, säger Jonas Thern.

Sista tredjedelen var Oskarshamn inte lika bra. IFK var stabilare framåt och hade bland annat 14 hörnor mot sju för hemmalaget. IFK hade också klart flest målchanser men spelade stundtals lite försiktigt.

– Kändes att vi var bättre tränade, vilket inte minst märktes i slutet av matchen, säger Jonas Thern.
Han noterar även att det nog blir få om något lag som rent konditionsmässigt kan mäta sig med IFK mot slutet av säsongen.

– Det är skönt att vinna även om man inte spelar på topp, säger Jonas Thern.

Nu blir det vila från seriespelet till en bit in i augusti.Det blir även lite ledigt från träningar. Noteras kan att IFK trots den starka insatsen faktiskt kollar läget runt om i och utanför Sverige orm att kanske hitta ytterligare någon vass spelar, gärna en spjutspets.