Bildextra: Öster föll med 1–2 i första kvalmatchen

Fotboll I kväll har vi haft fotobevakning på matchen Öster - Varberg i kvalet till allsvenskan 2023.

Första halvlek var jämn och oavgjort var helt rättvist. Det var 5–4 i målchanser varav 3–2 i skott på mål. Bollinnehavet var närmast helt jämnt. Finländaren Tartu Varmanen  gav Öster ledningen i minut 21. Robin Simovic kvitterade i minut 41.

I andra halvlek fick Varberg en smakstart med ledningsmål i dess första minut. Robin Simovic höll sig framme. IFK Värnamoprodukten Dzenis Koznica spelade för sitt Öster i 70 minuter men blev då utbytt.

I andra halvlek var målchanserna 2–4 och totalt 7–8. Skott på mål i andra halvlek var 0–2 och totalt 3–4.

Nu blir det tufft för Öster att ta sig upp till fotbollens finrum, allsvenskan 2023 där bland andra IFK Värnamo kommer att spela.