Fotboll

Bildextra: SIS-ledare hyllades

Fotboll När Smålands Fotbollförbund hade årsmöte hyllades flera ledare från Skillingaryds IS.

  [1/20]

Per Bunnstad och Martin Alkemark  [2/20]

  [3/20]

  [4/20]

  [5/20]

  [6/20]

  [7/20]

  [8/20]

  [9/20]

  [10/20]

  [11/20]

  [12/20]

  [13/20]

  [14/20]

  [15/20]

  [16/20]

  [17/20]

  [18/20]

  [19/20]

  [20/20]

De uppmärksammades för utmärkelser, vilka för övrigt delades ut redan vid föreningens 100-årsjubileum i somras. På plats fanns Martin Alkemark och Per Bunnstad. Muntliga hyllningar blev det även till Gunnel Aldelius och Christer Ullemark som inte hade tillfälle att närvara.

Det var i övrigt en rad utmärkelser till segrare i DM, distriktsmästerskap, årets profiler och jubilerande föreningar. Bland uppmärksammade föreningar märktes Bors SK 75 år och Skillingaryds IS 100 år. Bland andra utmärkelser märktes årets herrspelare som tilldelats Marcus Antonsson i IFK Värnamo.

De sju DM-titlarna gick alla till Jönköpings län, en till Tranås FF samt tre vardera till Jönköpings Södra och Husqvarna FF.

Valen gick snabbt vid årsmötet. Ordförande med fortsatt förtroende är Christer Gustafsson från Bankeryd.

På plats i Växjö fanns representanter för en rad föreningar, bland andra Rydaholms Goif och Skillingaryds IS. Via internet fanns exempelvis IFK Värnamo. I övrigt var det tunnsått från sydvästra delen av Jönköpings län.

Årsmötet leddes av Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Han har varit ordförande sedan 2012 och därmed får han inte fortsätta.

Inför årsmötet den 25 mars har valberedningen föreslagit Fredrik Reinfeldt som efterträdare men han verkar ha lågt stöd bland gräsrötterna. Motkandidaterna Lars-Christer Olsson har stöd av fem distriktsförbund hittills och Caroline Waldheim har stöd från tre förbund. Göteborg och Småland hör till dem som kommer att rösta för Caroline Waldheim.
Karl-Erik Nilsson deklarerade vid mötet i Växjö att han inte på något sätt lägger sig i frågan om hans efterträdare.

Vid Smålands årrsmöte i Växjö kan noteras att man ändrade en del på stadgarna Stadga till bland annat följande:
– Årsmötesvalda organ och kommittéer ska sträva efter att spela samhällets mångfald och jämställdhet, samt förtydligande av mandattid.
– En förening = en röst och inte som tidigare extraröster för flera lag.
– Utökning av styrelsens ledamöter. Suppleant som roll avtackas.

Bland övrigt under årsmötet kan nämnas en redogörelse kring VAR – VAR Video Assistant Referee som kan översättas med assisterande videodomare. Karl-Erik Nilsson kunde presentera läget just nu. I Sverige saknas VAR inom fotbollen men det lär inte dröja lång tid innan det införs i högsta serien.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *