Bildextra: Stark WIK-premiär – ändå förlust

Fotboll Waggeryds IK svarade för en stark insats i damtrean premiär men förlorade ändå med 2–4 (2–2) mot Jönköpings Södra.

[28/28]

Trots förlusten var WIK-tränaren Bengt Carlsson mycket nöjd med spelet men inte med resultatet.
– Vi hade 2–2 till 82:a minuten och har värd minst en poäng. Vi möter ett favorittippat J-Södra som plockat spelare från många klubbar i bygden och som vi spelade jämnt med, säger Bengt.

J-Södra närmast chockstartade med 1–0 genom Rosanna Högberg i tredje minuten och sex minuter senare kom 2–0 genom Amanda Kruth. Annars mycket säkra 14-åriga WIK-målvakten Amanda Taus gjorde ett misstag vid en utrusning och det blev öppet mål för J-Södra. Annars var Amanda mycket bra och är ett stort löfte.

WIK jobbade sig in i matchen och efter 13 minuter gjorde Elsa Åkerhag 1–2. 2–2 kom genom Astrid Berg med 25 minuter spelat.

WIK hade nu ett bra tryck men J-Södra kom tillbaka i slutet av halvleken.

• Nära oavgjort
Det såg ut att bli 2–2 men J-Södra utnyttjade individuella misstag hos WIK. 2–3 kom i minut 82 genom Julia Larsson och två minuter senare föll 2–4 genom Elin Andersson.

Det vara ganska tufft spel men WIK stod upp bra mot ett J-Södra som kanske kan bli det topplag många tippat.

– En fin laginsats från vår sida, avrundar Bengt Carlsson.

Vi måste dock ge extra beröm till Elsa Åkerhag som styr och ställer och som även var ett orosmoment för gästernas försvar.