Fotboll

Blandat för Växjölagen

Fotboll I kväll har vi korta rapporter från fotboll, innebandy och ishockey. Uppdaterat.  

I superettan i fotboll imponerar Öster som nu inlett serien med tre raka vinster. Det blev 3–0 i hemmamötet med Eskilstuna. I damallsvenskan har Växjö DFF det tuffare. Hammarby hemmavann med 6–1. Hammarby har maximala nio poäng medan Växjö hittills kammat noll.


I innebandyns SM-semifinal för herrar fick Växjö en smakstart mot gästande Storvreta. Det stod 2–0 efter en period men Uppsalalaget segade sig ikapp och hade 4–2 inför slutperioden.Växjö nådde aldrig ikapp utan Storvreta vann stort. Det blev hela 10–2. Därmed blir det en sjunde och avgörande match i Uppsala.


På ishockeyfronten kan noteras att Troja/Ljungby föll med 1–3 i bortamötet med Väsby. Därmed är Troja/Ljungby utan chans att vinna kvalserien och nå hockeyallsvenskan.

Växjö mötte Skellefteå i första SM-finalen av maximalt sju möten. Till slut vann Växjö med 3–2 16.06 in på femte perioden. Segermålet kom därmed efter drygt 96 minuters spel. Det var kanadensaren Keegan Lowe som gjorde 3–2-målet.

I VM för damer vann Sverige med 1–0 mot Japan. Det gäller spel om placeringarna 5–8. Sverige får ta sig an Finland om vilket lag som ska bli femma och sexa.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *