Fotboll

BLIK vann – klara för division 3 nästa år: ”Det smakar bra”

Fotboll Med segersiffrorna 3 - 1 på bortaplan mot Norrahammar så innebär det att ingen kan gå om Bredaryd Lanna i serietoppen med en omgång kvar. Seriesegern innebär att man nästa säsong spelar i division 3. – Det känns riktigt skönt att kunna avgöra med en match kvar, säger tränaren Julia Holm.

Det var en match mellan två topplag där Bredaryd Lanna vid minst en poäng skulle säkra seriesegern. Det började också bra när Lisa Sjöblom i matchminut 30 gjorde 1 – 0.

Hemmalaget Norrahammar skulle dock kvittera i inledningen av den andra halvleken. Men i den 67:e minuten gjorde Frida Theorin 2 – 1 till BLIK. I den 80:e minuten kunde man sedan punktera matchen och tio minuter senare kunde man fira avancemanget till division 3.
– Det var en väldigt jämn match åt båda håll. Välspelad och tuff, men vi var lite vassare framåt och vi kom till lite vassare lägen. Så det var det vi vann på, säger Bredaryd Lannas tränare Julia Holm.

Sett över hela säsongen, vad är det som gör att ni vinner serien?
– Vi har en himla bra gemenskap, alla tar jobbet för varandra. Det är nog framförallt det och vi har fått tillbaka många spelare som hittat glädjen i fotbollen igen.

Hur smakar division 3 nästa säsong?
– Det smakar bra. Det är kul att gå upp och möta lite svårare motstånd.

Hur ska ni fira detta nu?
– Vi har redan börjat för fullt i omklädningsrummet, tjejerna står och skriker och sjunger. Sedan ska vi nog äta något och sedan får vi se vad som händer.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *