Fotboll

Bor/Rydaholm vill utvecklas

Fotboll När Bor/Rydaholm kliver in till denna säsong så gör man det med ett väldigt ungt lag. Målsättningen är enligt tränaren Senudin Sumic att utvecklas.

Genrebild

Det blev en sjätteplats i fotbollsfyran för Bor/Rydaholm ifjol och sedan dess har en del spelare lämnat. Årets trupp har en snittålder på runt 17 år och den nye tränaren Senudin Sumic säger att det är svårt att prata om målsättningar.
– Vi vill sluta så högt upp som möjligt i tabellen, men jag tror detta året är mest för att försöka utveckla truppen och bli lite mognare för kommande år, berättar han.

Truppen är lite bredare i år tack vare de tjejer födda 07 som man lyft upp till a-laget.

Vilka tror du kommer slåss i toppen av serien?
– Den är jättesvår med tanke på att jag inte varit damlagstränare innan och jag har inte mött något av de här lagen innan. Så jag har väldigt dålig koll på motståndet inför säsongen. Jag har en känsla av att inget lag kommer dra ifrån och avgöra tidigt.
– Av det man sett på träningsmatcher så tror jag det kan handla om två-tre lag i toppen.

Kommer ni vara med där?
– Hoppas kan man alltid göra. Men jag tror inte vi ska sikta på de första två platserna. Men det vore häftigt om vi kunde vara med och störa de två tilltänkta topplagen. Men vi är ett lag under utveckling, så jag tror inte vi ska sikta för högt upp.

Potentiella utropstecken i truppen?
– Vänsterbacken Tova Nihl tror jag kan bli ett riktigt utropstecken i år om hon får vara skadefri. Det är en person som orkar springa hur mycket som helst, en riktig krigare.
– Hanna Berggren. Med lite självförtroende och om hon får till några poäng i början så kan hon bli ett offensivt utropstecken.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *