Fotboll

Bildextra: Bredaryd Lanna gick vinnande ur derbyt

Fotboll I första halvlek gjorde både Bredaryd Lanna och Värnamo södra var sitt mål men i andra halvlek rasslade det till och Bredaryd Lanna vann derbyt med 6-2, (3-0). Uppdaterad.

  [1/18]

  [2/18]

  [3/18]

  [4/18]

  [5/18]

  [6/18]

  [7/18]

  [8/18]

  [9/18]

  [10/18]

  [11/18]

  [12/18]

  [13/18]

  [14/18]

  [15/18]

  [16/18]

  [17/18]

  [18/18]

– Idag kändes det bra. Det var lite tufft i början och skapar lägen men lyckas inte riktigt få in bollen men sedan lossnar det rejält och vi går upp i 5-0 ledning, säger Bredaryd Lannas tränare Senad Zulovic.

– Efter det släpper vi in dem i matchen och de gör två snabba mål. Vi respekterar inte motståndarna, vi visste att Värnamo Södra är ett bra lag men ändå blir vi nonchalanta vilket inte är okej. Vi ska kunna hålla samma nivå hela matchen.

Bredaryd Lannas mål gjordes av Serghei Trofan (2), Zoran Sredojevik (2), Alfred Norén och Ivan Lacusta.

– Vi är starka och vi är bra men man måste hela tiden spela tills domaren blåser.

Senad vill lyfta fram samtliga från backlinjen i första halvlek och anfallarna som idag står för många mål.

– Nu är det fyra omgångar kvar och vi ska njuta av de här sista matcherna så får vi se vad som händer sedan, avslutar Senad.

Bredaryd Lanna är just nu trea i tabellen på samma poäng som Gnosjö som just nu har kvalplatsen tack vare målskillnaden.

Nästa match spelas mot Vrigstad nästa lördag.


– Jag får väl bita i det sura äpplet och försöka analysera matchen, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

– Vi kommer ändå hit med en positiv känsla efter matchen mot Kulltorp, har gjort en bra träningsvecka, har en matchplan, vet hur de spelar och sen när vi väl kommer ut på plan så gör vi absolut inte det som vi har pratat om.

– Vi vet att de har vassa anfallare och är tunga att möta så när vi tar fel beslut och gör misstag så smäller det till bakåt direkt.

– I paus så höjer jag tonen för första gången på säsongen för att killarna ska vakna till och det blir högt i tak när alla tillåts säga vad man tycker och tänker om matchen men samtidigt är det något som man måste acceptera. Vi kommer fram till att vi ska spela enklare fotboll och inte småspela så mycket.

– När vi väl gör det så får vi in två bollar men sedan gör vi ändå lite misstag som de gör mål på men man märker att när killarna sedan blir förbannade på varande så är det då vi vaknar och börjar ta tag i det.

Värnamo Södras mål gjordes av Ludvig Heiel och Isac Chaliazis.

– Vi hade väl kunnat få in något mål till men vi är aldrig riktigt nära dem poängmässigt och bjuder dessutom på ett sista mål men i mitten på andra halvlek så gör vi ändå en helt okej prestation.

– Alla kan prestera bättre och idag är det ett kollektivt kollaps så det är bara ta nya tag och göra en bra träningsvecka, avslutar Carlsson.

Nästa match spelas mot Råslätt nästa söndag.


Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen
Text: Linn Törnberg

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *