Bredaryd Lanna IK har siktet mot division 4 ”Hitta glädje i fotbollen”

Fotboll Bredaryd Lanna har imponerat under säsongen, i dagsläget så leder man division 5. Men tabelltoppen är jämn, alla poäng är viktiga. Idag gästade man Guddarps IF, resultatet blev 2–2.

Bredaryd Lanna IK går starkt i divison 5. Idag mötte man en stark seriekonkurrent i form av Guddarps IF. Det var BLIK som började bäst och radade upp chanser. Guddarp gav sig inte och började sticka upp. BILK gav sig inte och 17 minuter in i matchen så gör BLIK första målet. Sen rör spelet sig som en pingismatch, bollen studsar mellan lagen och anfallen byts av varandra. I minut 59 får Guddarp in sitt kvitteringsmål. Detta taggar till hemmalaget som även får in ledningsmålet efter bara två minuter. BLIK-laget visar stor vilja och fortsätter kämpa. Till slut kommer utdelning för bortalaget, en kvittering i minut 66. BLIK fortsätter med fint spel men tyvärr räcker det inte till tre poäng.

Tränare Senad Zulovic syn på matchen:
– Vi skulle gjort avgjort direkt i första halvlek, vi gör vår bästa match hela säsongen första halvlek. När de gör  1–1 och 2–1 är vi inte riktigt med. Vi gör 2–2 strax efter. Vi har ett par lägen som vi inte får i mål, och så är det i fotboll gör man inte mål på sina lägen så straffar det ofta sig. Vi får inte med oss alla poäng just för att vi missar våra lägen. Grabbarna spelar sin bästa fotboll i första halvlek men vi måste ta vara på lägena.

Vad ska ni göra för att säkra uppflyttning?

– Vi leder serien och har alla chanser att gå upp, allt handlar om fokus och ta en match i taget. Vi ska gå och hitta glädje i träning och fotboll så kommer vi lösa det. Grabbarna är jätteduktiga och gör ett grymt jobb.