Fotboll

Det ska IFK se upp med – så är statusen på Freddy Winsth

Fotboll På lördagskvällen tar IFK Värnamo sig an Varberg hemma på Finnvedsvallen. Tränaren Kim Hellberg varnar för att motståndarna är starka få fasta situationer.

Kim Hellberg. Foto: Per Bunnstad

Varberg parkerar på 13:e plats i tabellen, två hack och en poäng nedanför Värnamo. Ytterligare en viktig match i bottenstriden på Finnvedsvallen alltså. Kim Hellberg varnar för motståndarnas fasta situationer som de gjort 60 procent av sina mål på.
– Man måste vara bra i de delarna och inte ge bort fasta situationer, för det är deras styrka och det är en stor och viktig del och den absolut största delen när man möter Varberg. Det blir också viktigt såklart att när de väl dyker så måste vi försvara dem på ett bra sätt, säger Kim Hellberg om morgondagens match.

Han fortsätter med fler delar hans lag måste tänka på.
– Det är att se till att man är duktig i sitt spel med bollen vilket gör att man själv har kontroll över den så mycket som möjligt på deras planhalva. Sen måste vi såklart fortsätta, vilket vi gjort ny väldigt bra, att vara bra i motståndarnas box och göra mål.

Lagkaptenen Freddy Winsth skadades på träning tidigare i veckan efter att ha fått ett skott i ansiktet och han spelar inte mot Varberg. I övrigt är inte laget klart, utan det bestäms efter fredagsträningen.
– Vi måste stryka Freddy och det är tråkigt, men det finns andra spelare som får kliva in.

Vet man något om Freddy Winsths status framöver?
– Nej, han ska tillbaka på återbesök nästa vecka och då får man mer svar vad som gäller. Så nästa vecka kan vi nog ge ett mycket bättre svar på det, för just nu vet vi tyvärr inte själva vad det innebär. Men som jag förstått det så ska det inte vara någonting som håller honom borta resten av säsongen. Men återigen, det blir mer svar nästa vecka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *