Fotboll

Matchrapport: Oavgjort på Strandvallen för IFK Värnamo

Fotboll Idag spelade IFK Värnamo bortamatch mot Mjällby på Strandvallen. Matchen slutade 1–1 (0–1) efter att Mjällby lyckats kvittera med matchens sista spark. Tungt för IFK som spelade riktigt bra i första halvlek mot ett starkt Mjällby.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Första halvlek är IFK hetast och man har ett högt bolltempo och man kontrollerar matchen. Man lyckas även göra mål genom Oscar Johansson efter att Netinho kommit fram på högerkanten. Resultatet står sig även halvleken ut.

I andra halvlek är det däremot Mjällby som kommer ut taggade och kontrollerar matchen men utan att egentligen skapa några riktiga farligheter för att kvittera. IFK som till stor del var långt ner på egen planhalva i andra halvlek har ett par kontringar som blir farliga men utan att göra mål. Det hade man behövt för man släpper tyvärr in kvitteringen i sista sekunden av matchen.

– Det är bara att bita ihop. Vi gör en bra prestation, speciellt i första halvlek. Självklart är det surt att släppa in ett mål i slutet av matchen men sånt händer i fotboll. Det kommer fler matcher och fler möjligheter framöver, säger IFK-backen Francis De Vries efter matchen till Discovery.

Redaktionen försökte nå tränare Kim Hellberg för kommentarer om matchen utan att lyckas.

Nästa match för IFK Värnamo är mot Helsingborg på bortaplan lördag 21 maj.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Text: Adrian Paukovic


Matchen slut.

90 + 5′ MÅL! Mjällby kvitterar i matchens sista sekunder. IFK – back tappar bollen och Mjällbys Herman Johansson tar bollen rundar målvakten och rullar in bollen i mål. 1–1. 

90 + 3′ Nick tätt utanför av Mjällbys Nwankwo efter en hörna. Nära kvittering.

90′ Domarteamet väljer att lägga till fem tilläggsminuter.

88′ IFK byte. Ut går Wenderson, in kommer Moses. Mjällby dubbelbyte. Ut går Kricak och Worts, in kommer Blomqvist och Haliti.

86′ Johansson med ett mycket fint inlägg till Antonsson som inte får träff på bollen.

84′ Wenderson får ett friläge efter en bra djupledslöpning och väljer att passa men passningen bryts och och Wenderson får läge igen med skottet täcks. Bra chans för IFK att punktera matchen.

83′ Mjällby ropar på straff efter en misstänkt hands på IFK-spelare, men ingen åtgärd från domaren.

81′ Rosengren i Mjällby får en bra chans men skjuter över.

79′ Byten i båda lagen. IFK tar ut Larsson och Kenndal, in kommer Winsth och Vindehall. Mjällby tar ut Ståhl och in kommer Johansson.

75′ IFK får en dubbelchans efter kontring. Magashys skott täcks av Mjällby-försvarare och Johanssons skott räddas av Mjällbys målvakt Samuel Brolin.

69′ Både lagen gör byten. IFK byter ut Netinho och in kommer Näsström. Mjällby gör ett dubbelbyte. Nwankwo in – Mörfelt ut. Moro in – Wiedesheim Paul ut.

67′ Mjällby ett fint läge efter en kontring då IFK tappat bollen på halvplan. Mjällby – spelaren Mörfelt skjuter bollen tätt över IFK – målet.

62′ Wenderson går på skott efter inlägg från Netinho men skottet täcks av Mjällby – back.

En kvart spelad av andra halvlek och det är Mjällby som har bollen och dikterar tempot. Man trycker ner IFK som faller långt ner på egen planhalva.

60′ Mjällby får ett läge framför IFK – målet men bollen skjuts över.

57′  Mjällby får ett mycket fint frisparksläge, men frisparken går i muren.

53′ Magashy får bollen i huvudet och ligger kvar på marken vilket gör att IFK-läkaren får komma in på plan. Det blir ett par minuters avbrott.

52′ Gult kort till Netinho, vilket gör att IFK – spelaren är avstängd i nästa match.

50′ Johansson testar skott en bit utanför straffområdet men bollen går över målet.

Andra halvlek har startat.

HalvtidspausIFK är klart bäst i första halvlek. Mjällby kom upp lite i slutet av halvleken men lyckades inte få in någon kvittering.

45 + 1′ Mjällby får en chans från ingenstans med IFK backen Viktor Eriksson gör en mycket fin brytning.

45′ Domarteamet väljer att lägga till 2 tilläggsminuter.

43′ Gult kort till Moros Gracia i Mjällby.

42′ Ännu ett läge för Mjällby efter en nick. IFK-målvakten Vaitsiakhovich med en fin räddning.

40′ Mjällby kommer upp i ett anfall och får till ett skott som går en bit över målet.

36′ Wenderson får ett hyfsat läge och går på skott från vänster i straffområdet efter en snabb IFK – kontring. Skottet täcks och går ut till inkast.

Halvtimman spelad och matchtempot har sänkts en del. Fortfarande har IFK spelövertaget och försöker hitta chanser framåt. Mjällby har inte skapat så mycket hittills i matchen.

27′ IFK gör en frisparksvariant och kommer till ett bra läge och Magashy skjuter men bollen täcks av Mjällby – försvararen och situationen dör ut.

19′ Johansson får ett läge lite utanför straffområdet på en pass från Antonsson men bollen går över ribban.

18′ Antonsson och Mjällbys spelare Worts knuffar lite på varandra efter en avblåsningen men situationen lugnar ner sig snabbt.

En kvart spelad och det har varit ett högt tempo där IFK har haft bollen mest och även tagit ledningen. IFK känns farliga när de kommer upp i anfallen. Främst kommer man fram på högerkanten där Johansson och Netinho har haft ett par fina kombinationer.

6′ MÅL! IFK tar ledningen efter att Netinho spelat in bollen från höger och de Vries drar på ett skott som fastnar på spelare inne i straffområdet och dimper ner framför Oscar Johansson som sätter dit 1–0 till IFK.

3′ Mjällby får matchens första chans. Skottet tätt utanför IFK-målet.

Matchen har startat.


Inför matchen

IFK Värnamo ligger inför dagens match mot Mjällby på en fjortonde plats i årets Allsvenska efter 5 inspelade poäng. Idag möter man ett Mjällby på bortaplan som gjort en mycket stark inledning på säsongen och ligger femma i tabellen då man tagit 13 poäng, efter att man bland annat besegrat storlag som Elfsborg och Djurgården. Både IFK och Mjällby kommer senast från förluster, IFK föll mot Häcken och Mjällby mot Malmö.

– Vi ska ut och mäta oss mot ett Mjällby som spelar ganska fysisk fotboll, men vi ska fortsätta spela vårat spel. Vi har förberett oss väl hoppas jag så det är bara att köra på, säger IFK – tränaren Kim Hellberg till Discovery innan matchen.

IFK Värnamos startelva i dagens match:

30. Vaitsiakhovich

 

5. Larsson

3. Tihi

25. Eriksson

2. De Vries

 

4. Netinho

8. Kenndal

21. Magashy

 

9. Johansson

14. Antonsson

18. Wenderson

 

Ersättare:

1. Eriksson

6. Näsström

15. Wennergrund

20. Winsth

7. Vindehall

10. Brendon

19. Avdiu

29. Moses

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *