Dramatiskt i Rydaholm

Fotboll Rydaholms Goif är klart för kvalspel till division fyra men det blev en högdramatisk avslutning. Uppdaterat.

Genom att Västboås vann sin match fanns det ingen chans till serieseger och direktuppflyttning.  Därmed krävdes oavgjort i hemmamötet med Liatorp/Eneryda. Det blev 2–2 (0–0) och därmed blir det kvalspel.

Jakob Elv gav Rydaholm ledningen efter 56 minuter med Gentrit Bungu. Två minuter senare var det dags för 2–0 genom Alen Barnjak med Ali Husseini som framspelare. då kändes det tryggt men gästerna kämpade sig in i matchen igen. Det kom en reducering i minut 74 och fem minuter senare kom 2–2.
– Riktigt spännande och nervöst på slutet, säger Peter Jonsson hos Rgoif.

Liatorp hade chanser till 3–2 men det hade även Rydaholm.

De närmare 200 runt Kungshall höll stämningen uppe i denna match som höll hög klass.
– Ja, som en toppmatch i division fyra, noterar Peter Jonsson.
Alen Barnjak och Gentrit Bungu hörde till de bättre i hemmalaget men klart bäst var målvakten Theodor Haglund som svarade för många fina räddningar.

Från den här femman blir det Rydaholm och Reftele som får kvalspela och troligen i samma grupp. Sedan tillkommer ytterligare ett lag från femman samt ett lag från fyran. I denna kvalgrupp är det endast den som vinner serien som är garanterad plats i fyran kommande säsong.