Fotboll

Edvin Becirovic blev matchvinnare

Fotboll IFK Värnamo vann över Akropolis med 2–1 efter ett sent segermål av Evin Becirovic.

[23/23]

Tack vare segern är IFK åter i serieledning, två poäng före tvåan Helsingborg. Trean Landskrona är fem poäng efter.

IFK inledde matchen mycket bra och Oscar Johansson gjorde 1–0 i minut nio med Oscar Uddenäs som framspelare.
Efter 32 minuter fick hemmalaget straffspark och den förvaltadeMarcus Burman till 1–1.
Halvtidsresultat var knappast rättvist. IFK borde haft ledningen med ett par mål. Man hade 7–2 i målchanser och 3–1 i skott på mål.

I andra halvlek var statistiken annorlunda, 8–5 respektive 5–2 till Akropolis. Det blev ändå IFK som var effektivast med ett segermål i minut 92. Edvin Becirovic hade då varit på plan i blott sju minuter. Francis De Vries var framspelare.

– Ja, ingen hade nog protesterat om vi lett med etapp mål i halvtid, säger IFK-tränaren som ändå fick se sitt lag vinna och nu tronar man överst i tabellen igen.
– Härligt, utbrister Robin.

Andra halvleken var på ett sätt den första lik: IFK hade ett stort bollinnehav men Akropolis spelade nu mycket mer tryggt i försvaret och släppte inte till lika mycket som i inledningen.
IFK hade ändå de kanske vassaste målchanserna genom frispelade Oscar Johansson och Christian Mose som båda missade.

Till slut kom ändå det efterlängtade 2–1 när vi hade en helt annan rubrik än en seger klar.

I första halvlek går det att berömma hela laget och sammantaget i matchen extra plus till Victor Eriksson, Oscar Uddenäs, Oscar Johansson. Erick Brendon och Abdu Magashy-

Nu väntar två derbymatcher för IFK, Öster borta den 12 september och fyra dagar senare Jönköpings Södra hemma. Matchen mot J-Södra är senarelagd kring en vecka.