Fotboll

Förre hockeytränaren ska få Hånger att klättra

Fotboll Han har varit assisterande tränare i hockey bakom legendaren Kari Eloranta. Nu ska Magnus Schöldsten göra Hånger till en klubb för den övre halvan av division 6.

Magnus Schöldsten. Foto: Arkivbild och pressbild

Ifjol blev det en åttonde plats för Hånger i Värnamosexan.
– Problemet de hade var att de släppte in väldigt många mål tidigt i matcherna vilket resulterade i att det var svårt att jobba ikapp, berättar den nye tränaren Magnus Schöldsten.

”Ser lovande ut”

Målet under vintern har varit att få ihop en trupp så man kan ha både ett a- och b-lag. Det har man lyckats med. Ett annat jobb har bestått i att försöka täta till defensiven så man slipper jaga i matcherna.
– Vi har jobbat med det på träningarna, så vi blir täta. Just nu är vi lite uddlösa framåt. Men det kommer komma. Det är nästa steg, när vi satt defensiven så kommer vi jobba med de andra delarna.

När intervjun görs (24 mars) så har Hånger bara spelat två träningsmatcher. Förlust i båda, men då ska man veta att det varit mot division 5-lag.
– Där har vi lyckats fixa vårat defensiva jobb. Så det ser lovande ut.

Hur ser målsättningen för säsongen ut?
– Det är att hamna topp fem. Jag vet inte om jag kan ställa högre målsättningar i dagsläget. Självklart vill man alltid vara med och kriga i toppen, det är ju därför man spelar, och man vill ju vinna matcher och så vidare. Men vi får ju också vara realistiska så att säga.

Vilka tror du kommer tillhöra toppen i er serie?
– Jag tror FC Gislaved och Skillingaryd.

Varit tränare – i hockey

När frågan om potentiella utropstecken i truppen kommer på tal vill Magnus Schöldsten inte nämna någon speciell.
– Jag tror att det blir några av våra unga killar. Vi har ju några stycken som är födda runt 2004, de är 17, 18 år nu. De tror jag kommer få en jätteutveckling detta året under mitt ledarskap, säger han och fortsätter:
– Jag är en sån person som satsar mer på laget än att enskilda spelare ska sticka ut. Jag vill forma laget enligt det där klassiska ”Alla för en, en för alla”. Vi har ett motto och det är att laget går före jaget.

Det har varit stor spelaromsättning och enligt tränaren så har man ungefär tio nya i truppen jämfört med ifjol.

Magnus Schöldsten kommer närmast från IFK Värnamos ungdomsorganisation. Hånger blir hans första uppdrag som seniortränare. I fotboll vill säga. För ett par år sedan var han nämligen assisterande tränare i Gislaveds hockeylag bakom den forne storbacken Kari Eloranta.

Men då var det is som gällde. Nu är det gräs och liksom så många andra ser även Magnus Schöldsten fram emot att det ska dra igång på allvar nu.
– Det kommer vara en fröjd när man får komma ut på gräset och umgås. Även om det fortfarande är en pandemi, så har restriktionerna släppt.  Det innebär att det kan komma lite folk till träningarna. Man kan åka i samma bil till matcherna, man kan sitta i omklädningsrummet och snacka lite skit före och efter matcherna. Det tror jag kommer gynna idrottsrörelsen väldigt mycket.

Den 21 april sparkar Hånger igång säsongen då man möter Skillingaryd på Movalla.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *