Fotboll

Forsheda tar en match i taget: ”Fått in en bra stomme”

Fotboll När Forsheda åkte ur division 4 i höstas så lämnade nästan hela laget. Nu startar man om och man gör det med en rad nya spelare och en ny tränare i Markus Eng. – Vi har ett positivt go i laget och det är något jag tror mycket på, berättar han.

Forsheda IF:s tränare Markus Eng. Foto: Arkivbild och pressbild

Markus Eng kommer närmast från Växjö DFF:s ungdomslag. 37-åringen är Uefa B-utbildad och har tidigare tränat Anderstorp IF, IFK Värnamo (P05 och assisterande i U17) och Gnosjö IF:s ungdomar. Men han är inte pigg på att prata om sig själv, utan mer om laget.

Vad för prägel vill du sätta på laget?
– Jag var och kollade lite förra året och då skapade man inte så mycket målchanser. Så det vill jag förbättra, att vi ska bli ett mer offensivt lag.

Manfall

Fem spelare finns kvar från fjolårets trupp och dessutom är man när denna artikel skrivs (18 mars) tunna numerärt i truppen. Målsättningen enligt Markus Eng är att ta en match i taget.
– Vi ska etablera oss och utveckla spelets alla skeden. Vi har ungt lag som vill utvecklas och det är en bra grund.
– Jag tycker ändå att vi fått in en bra stomme och vi ska bygga på den. Det tror jag är rätt viktigt för det kommer jag lägga mest fokus på i år, att vi ska ha kul, utvecklas tillsammans och bli ett lag. Den grunden finns.

Vilka tror du kommer slåss i toppen av serien?
– Jag har ingen aning, säger Mattias Svensson och skrattar innan han fortsätter:
– Det kan nog bli rätt jämnt faktiskt. Alla kommer nog kunna slå alla. Så jag tror att det kommer vara många lag med i toppstriden.

Vem eller vilka tror du på som potentiella utropstecken i truppen?
– Det är en bra fråga. Vi har ju unga spelare där det finns mycket att utveckla och de är träningsvilliga. Isac Radich är en duktig 06:a som jag tror kan utvecklas mer.

Annan karaktär

Han räknar sedan upp Kenan Bukaric och Nikola Marin som potentiella utropstecken.
– Jag hade dem i IFK Värnamo, så de har jag koll på. Men i varje grupp är alla spelare viktiga då vi ska utvecklas och nå våra mål tillsammans.

Markus Eng lyfter sedan en annan aspekt som han tror blir viktig för Forsheda.
– Vi har ett positivt go i laget och det är något jag tror mycket på. Vi har bra ungdomar som verkligen har kul ihop och det känns som att atmosfären är bra och att det kan bli riktigt bra.

Vad är grunden till det?
– Grunden är att vi fått in spelare som har en helt annan karaktär. De vill utveckals och de vill spela fotboll för skojs skull. Det är viktigt.

Känns det skönt att det snart drar igång?
– Det känns skönt, för det är ju det alla spelare väntar på och det är skönt när man får lite tävlingsmatcher. När det börjar gälla lite. Det är ju det man brinner för.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *