Fotboll

Första segern för Bors SK – besegrade jumbolaget

Fotboll Fotbollsgrabbarna i Bors SK jagade sin första seger. Och den kom under tisdagskvällen, efter 3–0 (0–0), i bottenmötet mot Nissafors. UPPDATERAD

Första halvleken mellan Bors SK och Nissafors får knappt godkänt. En nick i ribba för Nissafors var den chans som kunde resultera i något.
– Det stämmer. Det är ingen bra halvlek men jag tycker ändå vi krigar på bra, säger Bors tränare Mattias Svensson.

Andra halvleken blev rena motsatsen mot första. Innehållsrik och mer fotbollsunderhållning. Bor skapade lägen och utdelningen skulle komma. Efter 70 minuters spel satte Max Ericson 1–0, efter att ha rundat målvakten. Med tio minuter kvar av ordinarie tid satte Alfred Svensson 2–0 för Bor.

Och det slutade inte där.

Max Ericson tryckte in sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultat 3–0.

–Andra halvleken är riktigt bra från vårt håll. Ett bra driv och vi fortsätter kriga där ute. Men det är svårt att spela vårt spel då planen inte var 100 procentig, säger Svensson efter matchen som passar på att berömma sin tvåmålskytt.

–Ja självklart ska Max ha extra eloge idag. Men även Simon och Oliver Artursson tycker jag förtjänar lite extra beröm idag.

Nästa seriematch för Bors SK blir om drygt en vecka – torsdag 25 maj – då man gästar Skeppshult.

Text: Kenneth Andersson