Fotboll

Från IFK Värnamo till Kina

Fotboll IFK Värnamo har ”sålt" Albion Ademi till en kinesisk klubb för omkring fem miljoner kronor. Någon officiell prislapp finns inte men det har i olika medier talats och att IFK köpte loss Albion från Djurgården för knappa milen och nu har man såt honom vidare för kanske lite drygt fem miljoner.

Albion Ademi lämnar IFK Värnamo. Foto: Jim Carlsson

Albion är född och uppvuxen i Finland dit föräldrarna kom från Kosovo. Han fylelrför övrigt 25 år nu på måndag den 19 februari.

Efter spel i Finland skrev han på för allsvenska Djurgården men lånades ut till IFK Värnamo där han kom att spela 28 tävlingsmatcher.

IFK köpte loss honom till den här säsongen. Nu byter han till Tianjin Jinmen Tiger i den kinesiska högstaligan och får ett avsevärt lönelyft.

IFK får också en ordentlig slant och noterar på sin hemsida att övergången innebär en rekordförsäljning för IFK Värnamo.

– När Albion kom till oss så var det en revanschsugen herre. Han ville visa Allsvenskan vad han kunde göra och det tycker jag att han lyckades alldeles utmärkt med. Vi är tacksamma för allt han uträttade här under den gångna säsongen och vi gläds åt den här övergången då den blir bra för såväl för Albion som för IFK Värnamo. Vi kan inte annat än att säga ett stort tack till honom och önska honom ett stort lycka till. Jag ser fram emot att få se honom dribbla på den asiatiska kontinenten, säger IFK:s sportchef Enes Ahmetovic.

Albion kommenterar själv:
– Det känns tufft att lämna Värnamo efter fjolårets fantastiska säsong. Jag känner en stor tacksamhet mot IFK Värnamo, de tog in mig och gav mig chansen. Jag fick lära känna fantastiska människor i klubben, i staben och i spelartruppen. Jag känner en stor tacksamhet mot dem alla. Slutligen vill jag också säga ett stort tack till samtliga supportrar och till folket på Finnvedsvallen.

IFK har nu förlorat flera namnkunniga spelare. Visserligen har man fått en del nytt men det behövs utan tvekan förstärkningar för att man ska stanna i allsvenskan även 2025.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *