Glöm Qatar – svenska drömmen försvann

Fotboll Det blir inget VM-slutspel för det svenska herrlandslaget i slutet av året i Qatar.

Det blir inga mål för Sverige i Qatar. Frimärke från just Qatar.

Alla vi som hoppats, drömt och planerat att skaffa VM-biljetter är bittra, sorgsna och bedrövade. Efter en mållös första halvlek på bortaplan mot Polen blev det förlust med 0–2. Därmed går Polen till VM-slutspelet medan det är färdigspelat för blågult för den här gången. Sverige hade annars fina lägen till ledning i första halvlek.

Så till målen. Först kom mål på straffspark genom stjärnan Robert Lewandovski fyra minuter in på andra halvlek. Sedan närmast släcktes allt svenskt hopp efter missar och 2–0 på en kontring genom en frispelad Piotr Zielinski i minut 72.

Vi får väl trösta oss med att vi i andra fall än fotbolls-VM aldrig skulle sätta vår fot i ett land som Qatar. Föga trösterikt ändå. Det blir förhoppningsvis lite skidåkning i stället här i Svedala medan polackerna ska kämpa i heta Qatar i november-december.

Noterbart är att vår egen Viktor Claesson från Värnamo inte fick någon speltid i kväll.