Fotboll

Hånger vann hemmapremiären mot Nissafors

Fotboll Hånger var bra med i matchen efter första halvlek, 1–2 till Nissafors. I andra forcerade man rejält och vände matchen och klev av sin hemmaplan med seger 4–2, där Gustav Johansson noterades för ett hattrick. – Vi stuvade om lite och fick igång spelet bättre, säger Hångertränaren Magnus Schöldsten.

Hånger lyckades inte få sitt spel att fungera fullt ut i premiären. Laget blev nollade på bortaplan av Skillingaryd.

När hemmapremiären var avverkad, mot Nissafors, blev det ett rejält segervrål i omklädningsrummet, då man klev av med 4–2, där Gustav Johansson blev tremålsskytt och Sahacha Jitphongsri noterades för 3–2-målet.
– Vår första halvlek är inte alls bra och vi ger dem för mycket ytor på mitten, säger tränare Magnus Schöldsten om första halvleken.

Hånger gjorde en del förändringar till andra som gav effekt.

– Vi stuvar om lite i laget och fick igång spelet bättre. Tycker att vi trycker tillbaka dom rejält och öppnar upp ytor och kommer igenom fler och fler gånger, säger Schöldsten.

Laget forecarde framåt och lyckades vända matchen genom bland annat två hörnmål, där slutresultatet blev 4–2.

– Spelare att framhäva är Gustav Johansson, David Issal och Sahacha Jitphongsri som stack ut lite extra. Dessutom vill vi nämna Lukas Issal född 07 som gör riktigt bra inhopp, avslutar Schöldsten.

Segern gör att Hånger avancerar uppåt i tabellen.

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *