Fotboll

Hellberg optimistisk inför premiären – tippas på tolfte plats

Fotboll Den allsvenska premiären stundar runt hörnet för Värnamotränare Kim Hellberg och hans trupp. Bara genrepet mot Skövde AIK väntar sedan ska många saker sitta på plats. –Hoppas jag får se något liknade som mot Halmstad, säger Kim Hellberg.

Arkivbild

IFK Göteborg, Mjällby och IFK Norrköping. Det är motståndet för IFK Värnamo de tre första omgångarna av allsvenskan.

Värnamo gör sin andra säsong och nu har motståndarlagen studerat dem mer, vilket alla i laget är medvetna om.

–Jag tror att som fotbollen ser ut idag så kan alla scouta varann på ett bra sätt från början, vilket var något vi märkte under säsongens gång. När vi spelade matcher på hösten så var motståndarna mer på sin egna planhalva och jobbade med omställningsspel. Något de inte gjorde i början av säsongen, säger Kim Hellberg om hur det vara att vara nykomling i allsvenskan.

Om du får summera ert första år i allsvenskan hur känner du då?

–Det var en jättefin säsong. Jag är jättenöjd med vad vi presterade under 30 matcher och hur vi spelade fotboll. När jag blickar tillbaka på säsongen så är jag stolt och nöjd över hur spelarna varje dag jobbat för att bli bättre, säger Hellberg.

Genrep till helgen mot Skövde, vad vill du ha för svar när den matchen är färdigspelad?

–Jag hoppas få se något liknade som vi gjorde senast mot Halmstad. Det blir några nya spelare som får chansen att visa att dem vill vara med och spela. Men sen så kommer det också vara under säsongen att vi kommer använda många spelare, vilket är en fördel då vi har en bredare trupp än vad vi haft tidigare.

Även lagkaptenen Freddy Winsth, som fanns med på upptaktsträffen har en bra känsla och att laget enligt media är tippade på en tolfte plats är inget han lägger så mycket fokus på.
– Egentligen inte så mycket mer än att det är kul att de inte tippar oss i botten. Vi vet hur bra vi är och sedan är det mycket som kan hända i fotboll, säger Winsth som också påpekar om betydelsen av en bra start och är övertygad om att truppen kan göra ännu bättre ute på planen.

– Vi kan definitivt göra en bättre säsong än vad vi gjorde förra säsongen.

Text, video och bild: Kenneth Andersson

 

Se intervjuerna med Kim Hellberg och Freddy Winsth

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *