Fotboll

Hett derby slutade oavgjort

Fotboll Ett derby är alltid ett derby. Den här gången var det Forsheda som först var hetast på bollen och överraskade Kärda med två mål i första halvlek. I andra halvlek var det Kärdas tur att göra mål när de kvitterade till 2-2. Resterande 30:e minuterna återstod en kamp om tre poäng men som slutade i att båda lagen lämnade planen med ett poäng var. "Vi förtjänade 3 poäng.", säger tränaren Markus Eng. Uppdaterad.

Arkivbild från en tidigare match.

— Det är en jättebra match. Vi spelar 75 bra minuter där vi bland annat går upp i 2-0 ledning som även hade kunnat bli 3-0 men sedan spelar vi också 15 dåliga minuter då vi släpper in två mål. De kommer ut efter andra halvlek och är mer fysiska, får lyfta in bollar i straffområdet och vi kommer inte riktigt rätt i positionerna, säger Markus Eng.

— Sista 30 minuterna blev en riktig derby match. Vi hade chans på 3-2 då vi hade några lägen men inte lyckades förvalta. Ändå tycker jag att vi var närmre en vinst än vad de är, fortsätter Eng.

Markus Eng menar att alla gjorde en mycket bra match men att Nikola Marin, Adi Bukaric och Deniz Dzelinovski förtjänar en lite extra eloge.

— Egentligen känns det väl bra med tanke på att vi har tappat de här matcherna innan och nu får vi ändå med oss ett poäng men eftersom vi har ambition att vinna alla matcher känns det ändå lite missnöjt. Visserligen med tanke på hur det ser ut i bottenstriden så är 1 poäng bättre än inget men sett till hur vi följer matchplanen och dagens prestation förtjänade vi tre poäng, avslutar Eng.

 

 

Text : Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *