Fotboll

Hoppet lever för WIK:s damer i kvalet

Fotboll Waggeryds damer fick nöja sig med oavgjort i kvalmatchen till division två mot Kristianopel, matchen slutade 2–2. WIK fick det oväntat svårt mot det tufft spelande blekingelaget.

– Det är klart man är besviken, vi hade hoppats på seger. Men vi var inte beredda på att Kristianopel skulle gå så mycket på kraft. Vi som är ett spelande lag fick det svårt, konstaterar Bengt Carlsson, tränare i WIK.

Matchen började dock bra för vaggerydslaget, WIK tog ledningen med 1–0 redan i den tredje minuten genom Therese Edberg. Men hemmalagets kraftfulla spel gav utdelning, Kristianopel kvitterade till 1–1 i den 26:e minuten.

I inledningen av andra halvlek var Therese Edberg framme ännu en gång och gav WIK ledningen med 2–1 i den 50:e minuten. Ett resultat som stod sig fram till det var 17 minuter kvar då hemmalaget lyckades kvittera till 2–2, ett resultat som stod sig matchen ut.
– Det blev en hel del kvaldramatik i slutet. Kristianopel hade nog två träffar i virket och vi hade en. Det var spännande, men ganska nervigt och inte särskilt bra fotboll, säger Bengt Carlsson, som inte vill nämna någon spelare före någon annan.
– Vi gör ingen dålig match, men kommer inte upp i samma nivå som förra helgen då vi slog Rockneby, så jag kan inte framhålla någon särskild.

Spänningen i kvalserien går inte att klaga på. Vilket lag som går upp i tvåan avgörs nästa helg på Vaggeryds IP då WIK tar emot Westbo United. Förutsättningarna är enkla, det lag som vinner den matchen går upp. Gislavedslaget vann i den här omgången mot Rockneby med 2–0 och leder därmed kvalserien på maximala sex poäng, WIK är tvåa med fyra poäng.
– Men hoppet lever och vi har allt i egna händer. Det är en fördel med hemmaplan, men för Westbos del räcker det med oavgjort, vi måste vinna, säger Bengt Carlsson.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *