IFK-damerna föll i cupen

Fotboll IFK Värnamo förlorade i Smålandscupens kvartsfinal med 1–4 mot Mariebo.

Hemmalaget tog ledningen efter åtta minuter på straff genom 1-0 Julia Lindster men Amela Basic kvitterade efter 26 minuter. Mariebo återtog ledningen sex minuter före pausvilan genom Elin Kammenhed.
– Lite tungt med det målet men vi fortsatte att spela bra även i andra halvlek, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

IFK visade ingen respektive mot ett Mariebo som är en division högre upp än IFK, ettan mot tvåan.
– Sedan kom 3–1 på en kontring fem minuter in på andra halvlek och det var väldigt tungt. Vi gav ändå inte upp utan fortsatte att prestera fin fotboll, men sistapasset satt inte för oss, kommenterar IFK-tränaren.

Av bara farten kom 4–1 i minut 78 men det speglar inte matchbilden. Visst var Mariebo starkare men IFK bjöd på fint motstånd. De två sista hemmamålen gjordes av Andréa Bjurek och Johanna Georgsson.

Willy Gollwitzer berömmer hela laget men extra plus till Linnéa Aronsson, Fanny Holmberg och inhopparen Lizette Kennethsson.

Nu får IFK koncentrera sig på seriespelet i division 2. Man leder serien inför hemmamatchen mot Älmhult på lördag. Just Älmhult är serietvåa två poäng efter så det blir en verklig seriefinal.