IFK – damerna kryssade i dagens match

Fotboll IFK Värnamo dam spelade idag match mot Mariebo IK. Matchen slutade 2 - 2 (1 - 1) mot ett bra Mariebo i damernas division 1.

Genrebild.

Efter en 5 – 1 vinst senast för IFK – damerna var man ett lag fyllt med självförtroende när man idag åkte till Stadsparksvallen i Jönköping för att möta Mariebo. IFK – damerna låg inför matchen strax bakom Mariebo i tabellen och kunde gå om de vid vinst. Damerna fick istället nöja sig med en poäng efter 2 – 2 resultatet.

Mariebo började starkast och fick in matchens första mål efter 14′ spelade minuter. IFK – damerna fortsätta kämpa på och man lyckades sedan kvittera efter mål av Julia Söderberg i matchminut 38′. Man gick in i paus med 1 – 1.

– Vi är väl inte riktigt påkopplade i första halvlek. Spelet var lite sisådär och vårt press spel fungerade inte riktigt som vi ville, säger IFK – tränaren Patrik Cederfors om första halvlek.

I andra halvlek lyckas Mariebo återta ledningen efter ett mål från straffpunkten, 2 – 1. Damerna måste återigen kämpa för att ta sig tillbaka in i matchen och lyckas även på nytt att kvittera. Den här gången var det Nellie Karlsson som gjorde mål.

– De får en lite billig straff direkt i början på andra halvlek tyvärr, men i stort så ser andra halvlek bättre ut rent spelmässigt för våran del. Vi får även med oss ett kryss som är helt okej med tanke på hur matchen var.

IFK – tränaren passar även på att ge beröm till Illiriana Vllasalija, Beda Karlsson samt målvakt Tilda Torstensson som stod för en fin räddning i matchens slutskede.

Nästa match för IFK – damerna är den 23 juni mot Jönköping Södra.