IFK-damerna spelade 1–1

Fotboll Det blev 1–1 i mötet IFK Värnamo - Ulricehamn i division ett för damer.

Spelmässigt sett var IFK dominant men samtidigt var tränaren nöjd med poängen med tanke på den sena kvitteringen. Det var cirka 15 minuter före matchslut som ett inlägg från IFK:s Sara Ögren trycktes in i eget mål av en av Ulricehamnas spelare.

– Andra halvlek fullständigt öser vi på och har nog tolv hörnor och skapar mycket. Samtidigt är det alltid svårt att hamna i underläge, säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer.

Gästerna gjorde 1–0 alldeles i slutet av första halvlek. IFK satsade framåt men ibland kändes det som lite desperation.
– Ja, så blir det ibland när man får uppförsbacke.

Willy Gollwitzer är ganska nöjd med spelet men det finns fortfarande en hel del att jobba på. Lite extra beröm till Lizette Kennethsson, Fanny Holmberg och inhopparen Julia Söderberg. Julia är som vi berättat om i en annan artikel i dag är uttagen till landslagsläger för 16-åringar.

Matchen spelades i cirka 30-gradig värme och det blev givetvis flera vätskepauser.

På måndag spelar IFK igen och då borta mot Vimmerby. Det är match i Svenska cupen. IFK räknar med ungefär samma spelare som i dag men kanske lite annorlunda uppställning från start.